Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Lustrzanka dla początkującego

Widok wątkowy

Question Lustrzanka dla początkującego

Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
    To mój pierwszy post, więc pokrótce się wam przedstawię. Nazywam się Patryk, skończyłem w tym roku liceum ogólnokształcące, a teraz wybieram się na filologię polską ze specjalizacją dziennikarstwo i komunikacja kulturowa. Od dłuższego czasu interesuję się działalnością współczesnych mediów w sieci i w związku z tym postanowiłem kupić swoją pierwszą lustrzankę, z naciskiem na kręcenie materiałów wideo.
    Górna granica mojego budżetu to 2200zł. W tej kwocie chcę kupić korpus z wszechstronnym obiektywem lub nieco lepszy korpus z obiektywem mniej uniwersalnym. Dopiero zaczynam swoją przygodę z wideo, dlatego chciałbym zainwestować w dobrą podstawę, którą mógłbym w najbliższym czasie uzupełniać o dodatkowy sprzęt- nowy obiektyw, mikrofon zewnętrzny itp.
    Zastanawiałem się póki co nad sprzętem firmy NIKON, dokładnie nad d3200 oraz d5200, ale muszę je skonfrontować z lustrzankami Canona.
    Zapoznałem się z postami na temat lustrzanek i wideo na wielu forach, sięgnąłem też do literatury specjalistycznej, ale tak jak już wspomniałem jestem amatorem i zaczynam od zera. Nie chcę podejmować pochopnej decyzji w związku z inwestycją w nowy sprzęt, dlatego zwracam się o rady do was.
    Drodzy forumowicze, jaki sprzęt, który jest w moim zasięgu cenowym polecacie?
    Jeśli możecie mi tutaj podlinkować jakieś ciekawe artykuły na temat lustrzanek i wideo, będę wdzięczny.
    Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
    Ostatnio edytowane przez osa.patryk ; 25-06-2015 o 12:46

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów