Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: Granice absurdu

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: Granice absurdu

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    becek, ty pewnie czytasz fronde?
    nie, tylko ze Onet jakościowo umieścił bym w kompakcie do 300 pln
    krzykliwy tytuł i parę zdań bez ładu i składu
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Aż sobie sprawdziłem skąd się logujesz i... doceniam ironię ;-)
    Smiech przez lzy .
    To nie tajemnica ze mieszkam w Chinach (wystarczy popatrzec na moje zdjecia ).
    Pod wzgledem politycznym oczywiscie wolnosci nie ma i jest mocna czapa. Ale pod wzgledem gospodarczym to zdecydowanie moge nazywac Europe ZSRE.
    W Chinach socjalizm to tylko z nazwy, jest dyktatura jednej partii, ale poza tym to "drapiezny kapitalizm".
    Dlatego ciagle gozpodarka idzie do przodu, i to pomimo wcale niemalych i nielatwych podatkow.
    Z drugiej strony taka wolnosc jaka dostalismy my w 89, skonczyla by sie tu tragedia i dla Chin i dla swiata, wiec status quo jest dobre dla wszystkich

Pełne uzależnienie

Europa sie nudzi.
    Nie ma co robic. rozebrala sie i pilnuje wlasnego ubrania , tzn zajmuje sie tworzeniem takich i innych idiotycznych praw.

To jest zwyciestwo glupoty nad zdrowym rozsadkiem.

Widac uwazaja, ze staniemy sie bogaczami jesli zamiast produkowac bedziemy pobierac oplate z tytulu wlasnego istnienia- -hi,hi,hi...

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    dla mnie absurdem jest cytowanie onetu
    A wskaż kolego, współczesne źródło wiedzy i informacji, które jest obiektywne, niezależne od nikogo, piszące idealnie pięknym i czystym językiem i podające wyłącznie prawdę. chętnie będę z niego korzystał.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

informacje o tym można znaleźć w sieci, było nawet w jakimś magazynie fotograficznym
    onet bazuje na taniej sensacji a nie na rzetelnym przedstawieniu problemu
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    informacje o tym można znaleźć w sieci, było nawet w jakimś magazynie fotograficznym
    onet bazuje na taniej sensacji a nie na rzetelnym przedstawieniu problemu
    Skoro informacja na ten temat była w sieci i w magazynie foto, to dlaczego jak przedstawia ją onet to jest "be"? Zupełnie nie rozumiem Ciebie. A co warto cytować?

Poza tym nie odpowiedziałeś na moje pytanie :-)

Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta

To jest zwyciestwo glupoty nad zdrowym rozsadkiem.
    To byłoby jeszcze pół biedy. Jest gorzej. To zwycięstwo lobbystów nad słabym chaotycznym systemem, czyli korupcja.

Można to opisać powszechnie znanymi w Polsce kilkoma dosadnymi słowami.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

A mi ze dwa lata temu proboszcz powiedzial, ze powinienem mu zaplacic za to ze kosciol taki ladny i dzieki temu ladny film ze slubu zrobie. Potraktowalem to jako zart ale on mowil powaznie.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Za ładny kościół powinni zapłacić nowożeńcy a nie fotograf, który dla nich pracuje. Przynajmniej tak by było, gdyby nie to, że fotografowie nie sprzedaja swoich produktów w całości, ale chca sobie zachować do nich prawa. W takim razie być może też powinni się zrzucić.

Ale to dotyczy wykorzystywania kościoła w sposób realny, inny niż tylko fotografowanie z zewnatrz bez zakłócania w żaden sposób. Wewnatrz to zupełnie co innego. Architekci różnych dziwolagów powinni raczej być wdzięczni, że udało im się załatwić pozwolenie na wystawienie swojego dzieła na widok publiczny praktycznie na wieczność przez decyzję administracyjna bez konieczności referendum.

Różne instytucje wykorzystuja często fakt rozkładania statywu jako pretekst do przegonienia fotografa, z paragrafu o zakłócaniu porzadku, a w szczególności stwarzaniu niebezpieczeństwa. Oczywiście w rzeczywistości chodzi o pieniadze.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Smiech przez lzy .
    To nie tajemnica ze mieszkam w Chinach (wystarczy popatrzec na moje zdjecia ).
    Pod wzgledem politycznym oczywiscie wolnosci nie ma i jest mocna czapa. Ale pod wzgledem gospodarczym to zdecydowanie moge nazywac Europe ZSRE.
    W Chinach socjalizm to tylko z nazwy, jest dyktatura jednej partii, ale poza tym to "drapiezny kapitalizm".
    Dlatego ciagle gozpodarka idzie do przodu, i to pomimo wcale niemalych i nielatwych podatkow.
    Z drugiej strony taka wolnosc jaka dostalismy my w 89, skonczyla by sie tu tragedia i dla Chin i dla swiata, wiec status quo jest dobre dla wszystkich
    Może jednak nie porównujmy normalnego świata z tym w którym w którym mogą Cię zamknąć w obozie bo się komuś niespodobałeś. Ubliżasz inteligentnym ludziom stawiając takie zestawienia.
    To właśnie takie usprawiedliwienia były i są doskonałą pożywką dla utrzymywania wszelkiego rodzaju totalitaryzmów z ich nieprawościami.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-06-2015 o 12:05
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów