Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pomoc dla laika-lampa do 5dmk2

Question Pomoc dla laika-lampa do 5dmk2

Dzień dobry,
    bardzo proszę o pomoc z wyborem lampy. Dotychczas nigdy z takowej nie korzystałam, jednak z powodu pewnych nagłych okoliczności, za kilka dni będę fotografować moje pierwsze wesele. Potrzebuję czegoś kompatybilnego z 5dmkII; (obiektywy 50 mm i 16-35mm). Na lampę chciałabym przeznaczyć max 800zł. To nagla sytuacja i nieplanowane wesele, stąd moje braki w zgłębieniu tematu.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Pomoc dla laika-lampa do 5dmk2

dlatego warto użyć opcji SZUKAJ lub wpisać w google np "jaka lampa canonboard"
    SONY

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Za tą kwotę kupisz używaną - canon 580 ex. Przynajmniej ja bym taką kupił. Możesz rozważyć też jakiegoś używanego Metza lub Youngnuo ( nowy). Większym problemem jest według mnie fakt, że nigdy z lampy nie korzystałeś, więc trening przed weselem będzie raczej konieczny. Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Czytałam o tym canonie 580 ex, jednak zależy mi na nowej lampie, gdyż mam możliwość wzięcia jej na firmę. Poza tym potrzebuje jej jak najszybciej. Czy jeden dzień treningu wystarczy, aby zdjęcia się udały? Znalazłam YonGnuo YN-600EX-RT- może ktoś zarekomendować?
    Ostatnio edytowane przez niemodnie ; 23-06-2015 o 12:29

Bywalec Awatar Element7th
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez niemodnie Zobacz posta
    Czy jeden dzień treningu wystarczy, aby zdjęcia się udały?
    A to już zależy od tego jak kumata jesteś Nikt Ci nie powie ile dni wystarczy, jednak ośmielę się stwierdzić, że jeden dzień to mało...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

600ex-rt albo 568exII, plus uważna lektura Techniki fotografowania z lampą błyskową

Uprawnienia umieszczania postów