Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Stary Film Fotograficzny - Start 6 ?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie Odp: Stary Film Fotograficzny - Start 6 ?

Raczej zeby ja wyjac to musial wlasnie zwinac z powrotem, inaczej film zostalby na rolce, ktora jest czescia aparatu.
    Błony 120 się nie zwija powrotnie, wyjmuje ją się z aparatu razem ze szpulą odbiorczą, a na miejsce tej szpuli wkłada się następnie pustą szpulkę po błonie. Aparaty takie najczęściej nie posiadają więc w ogóle możliwości zwijania powrotnego.
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    Błony 120 się nie zwija powrotnie, wyjmuje ją się z aparatu razem ze szpulą odbiorczą, a na miejsce tej szpuli wkłada się następnie pustą szpulkę po błonie. Aparaty takie najczęściej nie posiadają więc w ogóle możliwości zwijania powrotnego.
    sadzac po kolorze i jakosci tasmy ochronnej to jakis fotopan.

jesli zaczyna sie od " start" to nie jest naswietlony.

ale kto wie ?
    sprobowac warto - ryzykujesz kilkanascie zlotych.

ps. chyba nie przewijales tego po otwarciu aparatu w rekach "odwrotnie" czyli od tylu do przodu ?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez FlatEric Zobacz posta
    Mialem kiedys Druha, ale nie bardzo pamietam . Przy mojej pierwszej lustrzance Zenit S, zerwalem kiedys film i oddalem do zakaldu ze szpula odpiorcza i niestety przepadla, iel ja sie nakombinowalem zeby potem dorobic cos podobnego, a czsci zapasowych nie bylo, bo aparat z 59 roku byl

Uprawnienia umieszczania postów