nie malkontenci tylko ''uzytkownicy po przejsciach'' :P
nie malkontenci tylko ''uzytkownicy po przejsciach'' :P
Tak się zastanawiam nad jedną rzeczą. Większość ludzi tak narzeka na AF Sigmy i twierdzą, że używają tylko szkieł Canona. Ale jakoś od września zeszłego roku byłem na 3 ślubach\weselach jako GOŚĆ i specjalnie się przyglądałem czego używają fotografowie. I zdziwienie mnie wzięło, bo tylko na jednym ślubie fotograf miał jedno szkło systemowe i był to zoom 24-70mm, a reszta to były właśnie stałki Sigmy i zoom Tamon 24-70mm VC.
Więc nie wiem jak to jest. Chociaż widząc co się tutaj dzieje, to chyba ogranicza się to wszystko do "normalności" innych fotografów którzy nie przesiadują na forach internetowych żeby tylko ponarzekać i podwyższyć sobie ego wszystkich literek "L" w swojej torbie.
eŁOS 6D + Canon + Tamron + Tokina + YN
ale tu nikt nie powiedzial ze sa problemy ze stalkami sigmy ale przede wszystkim z ich zumami
A ja jestem posiadaczem Sigma 18-35 i z af'a jestem bardzonzadowlony. Szczegóły na końcu wątku o wspomnianym obiektywie . Może to jest tak ze tylko osoby które nie miałty tego obiektywu w rękach twierdzą że AF jest słaby...
Mialem w rekach trzy 35 i dwie 50 art i kazda trafiala mocno losowo. 4-5 zdjec na 10 nieostrych na 6D przy pelnej dziurze... Obiektywy nowe w Sigma Procentrum.
Czy jest ktos w Warszawie kto ma powtarzalnie celny ktorys z tych obiektywow i znalazl by 30 minut zebym mogl nim zrobic pare zdjec?
W rewanzu moge wziac ktorys ze swoich obiektywow: 16-35/4, 24-70/4, 100L, 70-300L...
Po ile teraz chodzą takie obiektywy? Czy opłaca sie kupic od kogoś używany?
5DIII, EOS R, 15-35L IS RF, 24-70L II, 50L, 85L1.2 RF, 135A, 600EX-RT, 430EX III-RT, PRO-1, Eizo CG243W
500px
Polecam użyć docka. On potrafi zadziała cuda.