Pokaż wyniki od 61 do 70 z 242

Wątek: Sigma 24-35mm f2 dg hsm art

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma 24-35mm f2 dg hsm art

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Ja używam Zenitar 16/2.8, 24LII, Sigma 35/1.4 i 135L
    I właśnie kombinuję czym tu zastąpić 24LII, bo to szkło daje trochę podobny obrazek do 35mm, no ale z kolei jakieś UWA trzeba mieć - tylko, że w ofercie Canona z UWA słabizna.
    No może poza 16-35/4L IS.. z kolei ten obiektyw to bardziej do krajobrazów bo zero plastyki.
    Wydaje mi się, że gdy pracuje się w systemie w którym wyjściową (główna) ogniskową jest 35mm, to UWA jest logicznym uzupełnieniem - a w okresie w którym kupowałem 24LII był najbardziej rozsądnym szerokokątnym szkłem do Canona.
    W zasadzie to miałem już kupować Tamron 15-30/2.8 ale Sigma zaskoczyła mnie swoim nowym zoom'em, także ten sezon jeszcze pojadę z tym co mam, ale w przyszłym coś czuję, że będzie przetasowanie w mojej torbie foto

za rok canon wypusci 24-70 2,8 IS L i znowu bedzie warto poczekac nastepny rok do podjecia decyzij , az sigma wypusci 24-70/2,0 art i warto bedzie poczekac kolejny rok itd. itp.

wlaciwie canon nigdy mnie nie ograniczal. nie zdazylo sie zebym z powodu sprzetu nie mogl czegos zrobic . Jakies obejscie sprzetowe zawsze sie znajdzie. najwieksze ograniczenia tkwia w nas samych .

dla sprzedazy w polsce decydujace bede pomiary optycznych.
    jesli wyjda przecietnie tzn na poziomie typowych zoomow sigmy jaknp ostatni 24-105 ( choc moze ze wzgledu na mniejszy zakres bedzie ciut lepiej) to zapal szybko minie.
    jesli bedzie slabiej od stalek 24 i 35 , to wielu sie zastanowi czy jest sens.

ten zakres pokrywa sie lekko na FF jedna stalka 24 mm - oby tylko byla dobra.

Uprawnienia umieszczania postów