Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Jaka kartę pamięci wybrać? Canon EOS 100D

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Domyślnie Odp: Jaka kartę pamięci wybrać? Canon EOS 100D

tak bez jaj teraz, kup byle co i uwierz mi nie zobaczysz różnicy
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    tak bez jaj teraz, kup byle co i uwierz mi nie zobaczysz różnicy
    Może i masz rację, tylko dlaczego co jakiś czas pojawiają się wątki: "Dlaczego przerywa nagrywanie..."
    Inną sprawą jest późniejsze zgrywanie materiału na komputer. Pożyczyłem kiedyś od znajomego MicroSD Kingstona 32GB nie pamiętam dokładnie ile, ale zdjęcia zgrywały się kilkakrotnie dłużej niż z obecnej karty.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Może i masz rację, tylko dlaczego co jakiś czas pojawiają się wątki: "Dlaczego przerywa nagrywanie..."
    Inną sprawą jest późniejsze zgrywanie materiału na komputer. Pożyczyłem kiedyś od znajomego MicroSD Kingstona 32GB nie pamiętam dokładnie ile, ale zdjęcia zgrywały się kilkakrotnie dłużej niż z obecnej karty.
    Bo Kingstonów już się nie kupuje. Dają ciała z pamięciami flash, dyski, karty itd. Spokojnie można kupić firmy Lexar, albo SanDisk. Nigdy nie miałem z nimi kłopotu, a przy Kingstonie SD czasami po zrzuceniu RAW na PC zdarzały się poszatkowane zdjęcia kolorowymi poziomymi paskami. Albo zawiesił się na jednym pliku i spokojnie kopiował go 45min.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    nie zebym cos mial do tego bo uwazam ze dążenie do najlepszej mozliwej jakosci jest spoko i wogole w takim wypadku ja bym machnął ręką i kupił kartę jakąkolwiek zebym sam sie z tym czuł dobrze, jak zgrywam reportaż z calego dnia z kilku kart to zamiast patrzec sie w monitor ide robic cos innego, i czy to 10 min roznicy czy 20 min , swiat sie nie zawali, cmon, dodatkowo nie są to na tyle drogie rzeczy ze mozna zawsze kupic lepsza jak bedziemy sie czućz zle z tą wolniejszą.
    Co do przerywania nagrywania, mam jakies stare CF'y wolne i wogole i jakos nigdy nic sie nie bylo z nimi problemu, moze mam szczescie poprostu.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Bo Kingstonów już się nie kupuje.
    Koledzy, ja chcę kupić Samsunga? Dobry?

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez EDgar8 Zobacz posta
    Koledzy, ja chcę kupić Samsunga? Dobry?
    tak dobry

Dopiero zaczyna

Lightbulb Odp: Jaka kartę pamięci wybrać? Canon EOS 100D

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    tak dobry
    Dzięki, słyszałem jeszcze o promocji w Biedronce na Sandiska więc może to zobaczę. Jak nie to zamawiam tę kartę z komputronika lub innego sklepu.

Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez EDgar8 Zobacz posta
    Dzięki, słyszałem jeszcze o promocji w Biedronce na Sandiska więc może to zobaczę. Jak nie to zamawiam tę kartę z komputronika lub innego sklepu.
    słuszny wybór

Ja używam tylko Lexar.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Aras Zobacz posta
    Ja używam tylko Lexar.
    Każda karta może nawalić. Używam sandiska, kingstona, lexara, emteca, sony, integrę, goodrama i jeszcze kilku innych. Na goodramie robię kopie zapasowe od kilku lat i nie mogę tej karty zajechać. Kingstony w ilości 10 sztuk, wszystkie dobrze działają od 2 lat. Sandisk16gb padł po miesiącu, wymieniony na drugą w ramach gwarancji i znowu po miesiącu pad, połowa zdjęć do kosza, podejrzewam, że to podróbka, bo transfery miała o 1/3 niższe od deklarowanych. Co do chwalenia Sandiska, mój ssd Sandiska wytrzymał 4 miesiące zanim błędami zaczął sypać, teraz mam "polskiego" Cruciala 2 lata i działa bez problemów. CF Hitachi microdrive ma 10 lat, działa wyśmienicie do dziś, seagate microdrive padł po 2 latach. Większość kart i tak jest w 1 fabryce tłuczona więc to nie ma znaczenia co się kupi ważne żeby był to zakup z zaufanego źródła.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów