Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 103

Wątek: Jeden obiektyw pod pełną klatkę do ślubów i wesel - który?

Dopiero zaczyna Awatar michpok
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Jeden obiektyw pod pełną klatkę do ślubów i wesel - który?

Jak dla mnie jeśli chodzi o dzień ślubu to minimum to dwa szkła : sigma 35 mm 1.4 (lub C35mm f1.4L - choć uważam, że Sigma jeśli nie jest tak samo dobra to może nawet i lepsza) i jakaś 85mm (ja mam C85mm 1.8 i nie narzekam, ale pewnie wymienię na sigmę 85mm f 1.4, bo na L długo nie będzie mnie stać:P) Najlepiej te dwa szkła podpiąć pod dwa body, ale na jednym też nie ma tragedii jak się wie co i kiedy użyć.
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
    __________________________________________________ ____________________________
    www.facebook.com/pokornieckifotografia

Pełne uzależnienie

A ja uwazam, ze najtaniej jak mozna na poczatek. 24-105 f4 L i do tego 50 f1,8. Dlaczego najtaniej? Na poczatku twojej dzialalnosci nikt nie zaplaci ci tyle aby sprzet sie zamortyzowal i jeszcze zebys na tym cos zarobil. Jak znajdziesz takich ktorzy zaplaca ci 1000zl za reportaz to bedziesz skakal z radosci a takich zlecen moze byc w pierwszym roku trzy no moze cztery. Sprzet kupuje sie wtedy kiedy doskwiera jego brak i dokladnie wiadomo co jest potrzebne a nie na zasadzie bo na forum polecili. A tak przy okazji, zone chcesz obdarowac zelastwem 70-200 f2,8? Twoja sprawa ale jak bedziesz slyszal co wieczor zrob to, zrob tamto bo mnie reka boli od dzwigania aparatu z obiektywem ktory polecili ci na forum to szybciutko kupisz cos mniejszego i ciemniejszego jak chocby 70-200 f4 L bez IS.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bala

Dobrze prawisz Przemku. Chcialo by sie od razu wszystko, ale to by bylo bez sensu. Na pocztek kupie 24-70 o jakim swietle to zdecyduje w sklepie, potem moze: 35L, 70-200L f/4 IS i jakies makro. Sukcesywnie i powoli do celu. Nie bawie sie w pol srodki tzn. Nie mam zamiaru kupowac cos co wiem ze pozniej odsprzedam. A z dzwiganiem nie mam problemow.
    6D_7D_1635f4_2470f2.8_40f2.8_50f1.8

Dopiero zaczyna Awatar michpok
    Miasto
    Bydgoszcz

Można kupić Canona 35 f.2 i canona 85 1.8 jak ma być budżetowo- 95 % kadrów tym się obleci, w tym plener. Ciemny zoom na kościół i wesele to średnia przyjemność i w robieniu fotek i w obrabianiu.
    Fotografując staraj się pokazać to czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson
    __________________________________________________ ____________________________
    www.facebook.com/pokornieckifotografia

Pełne uzależnienie

Jest to jakies wyjscie ale raczej dla osoby obeznanej w temacie robienia slubow. Slub to nie plan filmowy gdzie mozna wszystko zatrzymac, poprawic, zrobic dubel, zmienic obiektyw. Na slubie podczas przysiegi nie ma czasu na szukanie kadrow i zonglowanie obiektywami. A z ta ciemnoscia panujaca w kosciolach nie przesadzajmy.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Gdybym miał wybrać jeden obiektyw na ślub to do FF podpiął bym 35mm.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

Jak za poprzednikiem. Jak tylko jeden to 35 najlepiej 1.4L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Bala

Kupilem Canon 24-70mm f/2.8L II + 50mm f/1.8 STM
    6D_7D_1635f4_2470f2.8_40f2.8_50f1.8

Początki nałogu
    Miasto
    Oberschlesien

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Gdybym miał wybrać jeden obiektyw na ślub to do FF podpiął bym 35mm.
    +1

też bym tak wybrał

Hej, mam ok. 10 tys do wydania na obiektywy, głównie pod ślubniaki
    Body - Canon 6D

Zastanawiam się nad wyborem odpowiednich szkieł, w tym momencie posiadam 50mm 1.8 i jakieś dwa badziewne - jeden kit i jeden 55-250 Canon

Zastanawiam się nad Sigmą 35mm 1.4 / Canonem 50mm 1.4 (czy zostać na razie przy swoim 1.8?) 16-35 Canon L, czy może jeszcze Canon 24-105 L ? Nie wiem w jakiej konfiguracji to złożyć, jak myślicie?

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów