Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
zanim wyjmiesz z plecaka zrobie 100 zdjec bez tego.

no wlasnie plecak - nie uzywam, nie ma potrzeby.
pamietac o tym , zeby przed wyjsciem naladowac , brac kable itd , itp.
to samo widze na LV , tyle ze troche mniejsze.

zgoda jakies zastosowanie sie znajdzie np przy ziemi , w trudno dostepnych miejscach itd , ale jakies obejscie sie zawsze tez znajdzie.

w fotografii studyjnej na statywie , ale to masz i laptopa tez do dspozycji.

gdyby to rzeczywiscie funkcjnowalo bezproblemowo , ale nie, ciagle sie zawieszalo .
moze dzisiaj cos tam poprawili.
ponoc dzialalo lepiej z sony nex czy jakos tam.
u mnie rzecz sie sama zadecydowala - nie funkcjonowalo prawidlowo - dalem sobie spokoj.
Ale sprobuj , kiedys sie uruchomi i sam sie przekonasz czy warto.
Bechamot, ja nie mówię o robieniu każdego zdjęcia przez tablet tylko sporadycznie, gdy będzie taka potrzeba. Tablet jest lekki.

Poza tym to kwestia jak kto sobie wszystko zorganizuje.

Ja używam torby Tamrac. Muszę jej tylko przerobić (doszyć) mocowanie statywu bo mocowanie pod torbą jest nie poręczne. Lepiej jak będzie z przodu lub na górze bo teraz jakbym chciał postawić torbę np. na chodniku to pierwszy ląduje statyw i może się szybko zniszczyć.

Jak gdzieś jadę to torba ląduje w bagażniku. Jest tak duży że po załadowaniu połowy bagażnika i tak zostaje mi tyle miejsca co sąsiad w Focusie ma na pusto
Na miejscu albo biorę sam zestaw statyw + aparat + ewentualnie lampa, albo:

W bagażniku mam cały czas niewielki plecak fotograficzny i gdy idę np. do lasu na dłużej to pakuję do niego potrzebne rzeczy + jakieś picie, czasami coś do jedzenia jak wiem że będę dłużej. W bagażniku są też gumowce na wszelki wypadek

Przełożenie potrzebnego sprzętu do plecaka to tylko kilka minut.

Wiadomo że z tabletu nie będzie się strzelało każdego zdjęcia, ale może czasami być taka potrzeba więc szybko można go podłączyć.

Kwestia co kto lubi.

Szkoda że nie mogę/nie umiem dodać zdjęcia bo pokazałbym Wam jak sprytnie rozwiązałem połączenie statyw + wężyk żeby było wygodnie przenosić wszystko.

Pozdrawiam
adamm