Po pierwsze- jeśli tematem jest jakiś alkohol, pomyśl co z nim można umieścić na zdjęciu.
Napisze tak - poukładałeś w kolo butelki wszystko co miałeś w domu. NIE TEDY DROGA - kolego.
Nie mam czasu żeby Twe zdjęcia w każdym detalu opisywać.Produkty widoczne na zdjęciu raczej do tego typu alkoholu nie pasują.Ja bym przynajmniej whisky z truskawkami, pietruszką,imbirem, czosnkiem, papryka , orzechami nie przegryzał. I nie tylko ja.
Po 2 - już któryś raz piszę -- w takiej fotografii ważna jest sterylna czystość ! A u Ciebie tego nie ma.
Musisz koniecznie poczytać o fotografii produktowej, jeśli ciągnie Cie w tym kierunku.To nie tylko poukładanie rzeczy i zrobienie zdjęcia. To bardzo długi i kosztowny - bardzo - proces, do uzyskania w miarę dobrego zdjęcia.Jedną z najważniejszych rzeczy to światło. A jak to uzyskać to niestety musisz sam czytać oglądać, i wdrażać to do swych pomysłów.Bo na razie to tragedia.
Poczytaj o kadrowaniu, jak uzyskać taki efekt żeby potencjalna osoba oglądająca takie zdjęcie nie szukała głównego tematu.
A teraz - whisky- skojarz to z zadymioną salą,przyciemnionym światłem, popielniczka,papieros,może otwarta paczka papierosów.
Stolik,szklanka. Może pełna, może upita.Ale butelka już otworzona.Może lód w tej szklance.I najważniejsze ŚWIATŁO.Tu już musisz sam kombinować.A co do GO - to już Ty decydujesz, czy i jak ją rozłożyć.
Przed Tobą długa i ciężka praca.Ale jeśli Cie to pociąga, to warto przez to przejść.
Życzę powodzenia, lepszych -PRZEMYŚLANYCH - ujęć.
pozdrawiam.