Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Cytat Zamieszczone przez Ewcia Zobacz posta
    Wybrałam:
    - Body: po analizie wszystkich wątków, opinii i testów. Wybór padł na Canona 70D. Kupię za 3, 700 zł (obecna promocja Canona przy zakupie tego body dostajesz tablet graficzny - Wacom Intuos Pro Tablet Small o wartości na allegro 800-900 zł. Będę próbowała go sprzedać za 600-700 zł)
    - obiektywy: Canon 50 mm f/1.8 II ( bez STM) Tak wiem, większość uważa, że obiektyw szybko się rozwali chyba, że kupię pierwszą wersję. Albo, że lepiej dopłacić i wziąć f/1.4. Ale zdecydowałam, że szkiełko kosztuje niewiele, bez STM jeszcze mniej. Przekonała mnie jakość do ceny
    No i jakiś tele i tu pojawia się problem zostaje jakieś 700 zł i jedyny wybór jaki mam to Canon 75-300 f/4-5.6 USM. Oczywiście do zwierząt bajką było by jasne tele...ale cena takiego cacka mnie najnormalniej w świecie przeraża.
    PS: Interesuje mnie sprzęt nowy ( na używkach się przejechałam) oraz obiektywy wyłącznie Canona.
    70D to dobry wybór i starujesz z dobrym korpusem, ale zastanów się nad zoomem Sigma AF 17-50 mm f/2.8 EX DC OS HSM.
    Ten aparat ma świetny tryb LV, a obiektyw szybki AF i stabilizację. Mieścisz się w budżecie.

Dopiero później zdecyduj czy tele jest potrzebne i jakie. Może wówczas wystarczy jasna stałka 90 mm, 100 mm.
    Tokina AT-X 100 f/2.8 AF Pro D FC Macro czy Tamron AF SP 90 f/2.8 Di Macro. Nie canony, ale optycznie bardzo dobre.

70-200/4 jest stanowczo zbyt ciemne szkło do hali, próbowałem do judo i nawet w jasnej hali bardzo słabo to wychodziło.
    Fociłem konie i do tego używałem 100-ki canona i 300-tki, bo na pokazach nie można zbyt blisko podchodzić, ale nie wiem jakie Ty masz oczekiwania w tym względzie.
    Do piesków można z bliska i wówczas zoom się znakomicie sprawdzi, a uniwersalność będzie przydatna przy innych okazjach.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 03-06-2015 o 17:07

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów