70d nie jest specjalnie tutaj potrzebny , ale jezeli uda ci sie sprzedac ten tablet (zycze ci tego z calego serca ale raczej nie pójdzie on od ręki) to będzie fajna sprawa bo dostaniejsz 70d za jakies 3000zł no i zostaje ci 1400zł, mozna powiedzieć że "tylko" gdyż za tą kase dobrego szkła canona niestety nie dostaniesz. Oczywiscie możesz kupic 50/1,8 , sam mam i uzywam do dzis od lat, więc nie zepsuje się ono od tak bo jest plastikowe czy słabo wykonane. jak bedizesz dbac to bedzie działać proste. cena do jakosci naprawde fajna ale... AF 50 jest poprostu wolny, jest słaby, przykro mi że tak mowie ale jest to tani obiektyw i gdzies muszą ciąć koszta. AF nie nadązy za biegnacym koniem lub psem, na chali czy miejscach gdzie światło jest tylko z żarówek tez bym nie ufał mu za bardzo.
Rozwiazań jest kilka, twoje to jedno z nich i ma swoje plusy i minusy o ktorych juz pewnie wiesz. Co ja bym ci polecił to dokladnie tem sam zestaw co becek, 750d+18-55 stm (na to dostniesz cashback 200zł) +70-200/4 fajny zestaw ktorym pofocisz w domu i na podwórku oraz jest to fajna jakosc z 70-200

Pytasz o stabilizacje czy warto. tak warto , nie jest to sztuczka producenta, nie jest to cos zbednego, moim zdaniem bardzo potrafi pomoc zwłaszcza przy długich szkłach. Jednakże nie jest to rzecz niezbędna, nie jest to tak ze bez IS juz sobie nie damy rady, wiec jezeli cie nie stac na szkło ze stablizacją , spokojnie nie masie czym martwic

Trochę uproszczona jest wypowiedz ze kazdy crop canona to to samo... bo jak mozna powiedziec ze 3-4kl/s to to samo co 7-8kl/s , obrazek tak tutaj duzych roznic nie bedzie ,zwalszcza podczas zdjec za dnia, matryce są te same, procesory w modelach z tego samego roku tez czesto te same więc nie ma co sie spodziewac ze bedzie jakas rewolucja na zdjęciach wzgledem danych puszek. Ale , jak ktoś moze mi powiedzieć że odchylany wyswietlacz to to samo co wyświetlacz stały ... tutaj to brednie, obrazek powiedzmy z aparatów z jednego roku praktycznie ten sam, reszta juz nie .

Warto miec duze oczekiwania, jednakże trzeba mieć też dużą wiedze i nie robić sobie samemu pod góre z myślą że kupując sprzet za 400zł (50/1,8) oszukamy system i bedziemy miec super foty bo przeciez to "stałka jeden osiem" . Nie sprzęt decyduje o zdjęciach ale już o jakości technicznej tak , własnie o tym poprzednie zdanie, lepszy AF, lepsze uzywalne iso etc etc da ci lepsza jakosc zdjęć i nie ma co sie tutaj oszukiwać i wmawiać sobie że to tylko, podkreślam tylko, fotograf odpowiada za zdjęcie.

Mowisz ze nie znosisz mydła, kazdy aparat na 1/4000 zamrozi ruch idealnie , uwierz mi, to ze szkło nie wyrobi i aparat z jakością to juz inna sprawa. Widzisz tutaj oczekujesz jakości która da ci porządny sprzęt, typu 70d+70-200/4 (tak budzetowo zeby nie bylo ze wyskakuje odrazu z 7d2 i 70-200/2,8 II) , to juz ponad 6k, a pamietaj ze nie masz szkła zeby zrobić zdjęcie w domu od tako poprostu... do tego dochodzi zakpu kart torba itp wiec budzet coraz wiekszy... ale wracajac do tematu. Kasa która masz to fajna kasa na początkujący rozwojowy zestaw, niestety ten zestaw nie bedzie niezawodny do fotografii którąchcesz się pałać. Nie mowie ze bedzie do niczego, poprostu nie mozesz od niego wymagać za dużo.
Jeszcze szybko odnosnie zmiany xxxD na xxD ostatnio kolega tutaj zmienił 550d na 70d i potem płakał że sprzet zbedny i sie zawiodł więc moze cos w tym jest i warto pomyslec nad tym 750d z nowszym procesorem niz 70d .