Cytat Zamieszczone przez Ewcia Zobacz posta
Właśnie o to chodzi, że bardzo dużo wątków w szczególności na Canon-board przeczytałam. To o tym na co zwracać uwagę przy kupnie, aż potem po kolei o każdym modelu, obiektywie itd. Uwierzcie przez rok śledziłam w wolnych chwilach różne wątki, opinie, testy itd. Jedni krytykowali, a drudzy chwalili. Jedni pisali, że bez mikroregulacji nie kupuj, inni że to nie potrzebne i tak ze wszystkim. A ja ? Mega brak doświadczenia, więc nie mam zdania. Co w szkole z wielką łaską dali nam 550 z kitem i to wszystko...doświadczenie sie kończy. Nie wiem jak to wygląda z jasnymi szkłami, z tele. Ale z książek się chyba nie dowiem. Praktyka, ale żeby ona była to trzeba mieć coś na czym się będzie ćwiczyć. A nie chcę kupować typowo amatorskiego sprzętu by potem go sprzedawać. Dlatego pytam się Was. Co do tych podręczników, no nie wiem jeśli naprawdę piszę takie bzdury i nie mam pojęcia. To może fakt po co kupować sobie aparat, może lepiej zainwestować w książki. Tylko jakie polecacie ? Ostatnio przypadła mi do gustu seria "Lustrzanki cyfrowe" national geographic. Małe podręczne, dużo zdjęć i ciekawe rady. Ale to na pewno za mało.
A skorzystasz z rady i kupisz 350D i 18-55 ? Za kilka miesięcy bez pytań na forum będziesz wiedziała czego chcesz. Wydasz 400zł i nabierzesz doświadczenia.
Zakup przez ciebie 70D i 70-200 to jak wsadzenie kierowcy po zdanym egzaminie na prawo jazdy do Porsche.