Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Aparat/Obiektyw/Statyw - do 3000zł

Domyślnie Aparat/Obiektyw/Statyw - do 3000zł

Witam, mój budżet to 3000zł. Nie znam się za bardzo na fotografowaniu, ale szybko nadrabiam. Aparat będzie mi potrzebny do robienia zdjęć panoramicznych mieszkań w celu montowania wirtualnych wizyt. Nie interesuje mnie sprzęt używany. Jaki obiektyw będzie najlepszy do tego typu ujęć? O statyw też od razu bym prosił.

Z góry dziękuję .

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Aparat/Obiektyw/Statyw - do 3000zł

canon 1200d + canon 10-18 stm + http://www.canon-board.info/pozostal.../index105.html przejrzyj kilka stron to na pewno coś dla siebie znajdziesz, celowałbym w TRIOPO / BENRO
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez Merol Zobacz posta
    Witam, mój budżet to 3000zł. Nie znam się za bardzo na fotografowaniu, ale szybko nadrabiam. Aparat będzie mi potrzebny do robienia zdjęć panoramicznych mieszkań w celu montowania wirtualnych wizyt. Nie interesuje mnie sprzęt używany. Jaki obiektyw będzie najlepszy do tego typu ujęć? O statyw też od razu bym prosił.

Z góry dziękuję .
    Czy masz jakiś swój wybór, czegoś sam szukałeś, czy tylko rzucasz hasło na każdym forum sprzętowym?

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    canon 1200d + canon 10-18 stm + http://www.canon-board.info/pozostal.../index105.html przejrzyj kilka stron to na pewno coś dla siebie znajdziesz, celowałbym w TRIOPO / BENRO
    fajny zestaw i mysle ze najlepiej bo nowy co do statywu polecam https://www.google.co.uk/search?q=ve...n+ultra+luxi+l
    sam uzywam , z duzo ciezszym zestawem. Nie ma super opcji ale aparat stoi a w pomieszczeniach nic sie nie giba, wielka zaleta to jego waga i rozmiar. powiem że dosłownie kieszonkowy.
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez Merol Zobacz posta
    Aparat będzie mi potrzebny do robienia zdjęć panoramicznych mieszkań w celu montowania wirtualnych wizyt.
    Przydatna jest do tego głowica panoramiczna, jedna z tanich to Dobas oraz obiektyw fish-eye, da się zwykłym ale po co ta męczarnia.
    CMEHA - reszta to upgrade

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Czy masz jakiś swój wybór, czegoś sam szukałeś, czy tylko rzucasz hasło na każdym forum sprzętowym?
    Hasło rzuciłem na trzech forach i tylko na tym dostałem konkretne odpowiedzi. Niczego sam jeszcze nie szukałem, bo kompletnie się na tym nie znam.
    Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    Aparat wydaje się w porządku, ale kolega z cytatu poniżej, mówi żeby zamówić obiektyw fish-eye i tu się z nim zgodzę.
    Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Przydatna jest do tego głowica panoramiczna, jedna z tanich to Dobas oraz obiektyw fish-eye, da się zwykłym ale po co ta męczarnia.
    Jaki obiektyw fish-eye jesteście w stanie mi polecić? Do tego ta głowica jaka dokładnie, bo widziałem, że mają 3 w ofercie?

Podsumowując: Canon 1200D, Głowica Dobas, Obiektyw Fish Eye i statyw Triopo MT-3230X8C?

Miasto
    London

samyang 8mm starczy

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    samyang 8mm starczy
    Samyang 8mm T3.8 UMC Fish-eye VDSLR CS II do Canon?

Miasto
    London

Tak ten bedzie dobry, chociaż ten chyba jest do wideo, czyt. Ma płynny pierścień przysłony gdzie zwykły klika na każdej wartości, jeżeli nie będziesz filmował i ten bez video bedzie tańszy to spokojnie możesz brac

Znajomy polecił mi troszkę lepszy aparat i trochę inny światło w Samyangu. Podsumowując:
    Canon 100D + Samyang 8 mm f/2.8 UMC Fish-eye II / Canon M + Głowica Dobas + Triopo MT-3230X8C

Zamawiać?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów