Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Jaki obiektyw wybrać: Sigma 50mm vs.Canon 85mm ?

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw wybrać: Sigma 50mm vs.Canon 85mm ?

Cytat Zamieszczone przez dziabaducha Zobacz posta
    Tak jak można wyczytać w tytułu posta borykam się co do wyboru obiektywu portretowego 50mm i 85mm do Canona.

Powyższych obiektywów używałbym głównie do zdjęć portretowych podczas wyjść z przyjaciółmi ale chciałbym też się zająć fotografią zjawisk astronomicznych itd. głównie fotografią gwiazd

Mój sprzęt którym operuje: Canon 700D + 18-135mm IS STM.
    Cytat Zamieszczone przez dziabaducha Zobacz posta
    A może znasz jakieś w miarę dobre szkoło za około 1500-1600zł ?
    fotografią zjawisk astronomicznych itd. głównie fotografią gwiazd -> A Beginner Astrophotography Kit – Lonely Speck

"Beginner on a Budget: Canon T5i" T5i to właśnie 700D czyli aparat masz dobry, pozostaje tylko kwestia wyboru obiektywu. " On APS-C cameras, stick with a lens with a focal length of 24mm or shorter." W aparatach z matrycą APS-C trzymaj się obiektywu o ogniskowej 24mm lub krótszej. "The shorter the focal length, the wider the field of view." Im krótsza ogniskowa tym szersze pole widzenia.

Z takim budżetem to zostań przy tym co masz, dokup Canon EF 50mm f/1.8 STM - Obiektyw Stałoogniskowy - Canon Polska a resztę przeznacz na jakiś fajny wakacyjny wypad. Gdyby ktoś ciebie kusił Canon EF 50mm f/1.4 USM - Standardowe i średnie teleobiektywy - Canon Polska to się dobrze zastanów czy warto https://www.youtube.com/watch?v=nYhJK3-4Kgk
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 05-06-2015 o 17:26

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Jaki obiektyw wybrać: Sigma 50mm vs.Canon 85mm ?

Dzięki mkamelg za twoją pomoc Naprawdę to doceniam. Zorientowałem się wcześniej zanim przeczytałem twoje rady że do zdjęć tego typu bardziej się nada obiektyw o znacznie krótszej ogniskowej. Jak na razie będę się trzymał upatrzonej Sigmy 50mm którą jak na chwile obecną powinna mi w zupełności wystarczyć Tylko trzeba się wybrać do sklepu fotograficznego

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów