Zobacz wyniki ankiety: Czy miałeś problemy z kartą Kingstona

Głosujących
226. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 91

Wątek: Kingston: są problemy, czy to plotki?

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Do problemow D70 dochodza problemy Minolty (chyba cos tam z zasilaniem bylo nie tak).

Kiepskim produktem jednak Kingstona nazwac nie mozna. 85% w pamieciach Cf to nienajgorszy wynik (pomimo ze brzmi to niewiarygodnie i doliczajac wczesniejsze uwagi o problemach aparatow ze wspolpraca co nie jest wina kingstona). Kiedys dostalem pamieci noname z ktorych co druga nie dzialala od nowosci. Lacznie odeslalem do producenta mniej wiecej 60% uszkodzonych i reszte bo nie chcialem miec juz z nimi nic od czynienia. Mialem tez kilka innych marek na serwisie (nazw nie pamietam totalne kosmosy) i procentowo serwisow bylo bardzo duzo. Jesli chodzi natomiast o Kingstony to wlasciwie nie pamietam ani jednej reklamacji na sporo sprzedanych sztuk (moze jedna byla badz dwie ale to jakis niewielki procent bo nie zapadl mi w pamiec)
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Coś już napisał Awatar Danon
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pisałem już wcześniej, że zaczyna szwankować mi 2 karta po wymianie w serwisie.

Zauważyłem, że po raz drugi kiedy pojawia się problem, robię zdjęcia z lampą 430EX i to na 2 egzemplarzach tej lampy. Na pierwszej karcie która działała prawie 2 lata bez problemu, założyłem 430 znajomego i po paru wykonanych zdjęciach karta padła. Za drugim razem, miałem już swojego Speedlite i też podczas chęci wykonania zdjęcia z lampą pojawił się error na aparacie (wcześniej wykonałem kilkudziesiąt zdjęć z lampą i było ok). Może to poprostu dziwny zbieg okoliczności, sam już nie wiem.
    Czy macie podobne spostrzeżenia?

Domyślnie

15k expo na CF 1G i 2G elitepro i 1G SD pomarańczowa 0,0 faults.

kruku
    Guest

Domyślnie

jestem kolejną osobą zaniżającą statystyki kingstonowi, ale nie żywię wielkiej urazy ;)

używam 1gigowej elite pro, ponad pół roku temu, jednorazowo zdarzył mi się wypadek z 'corrupted data', straciłem kilka zdjęć (na karcie było ponad 400 jpegów).

warunki były dość specyficzne -- przebywałem na dwutygodniowych wojażach w trakcie których nie zrzucałem fotek z karty. przypuszczam, że zaszkodziły zmienne warunki (mieszkałem głównie pod namiotem, a pogoda bywała bardzo różna). 'korupcja' nastąpiła bowiem tuż przed powrotem do domu (wcześniej nie raz przeglądałem stracone fotki na podglądzie, bo robiłem sporą selekcję).

nauczony doświadczeniem nabyłem databanka i od tej pory na kartę nie narzekam (staram się aby fotki na karcie zbyt długo na wyjazdach nie zalegały).

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Kruku, z databankami też trzeba uważać. Też są wrażliwe na warunki, nawet bardziej niż Kingstony Ja z tanku traciłem, a z Kingstona nie
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Rafałek
    Guest

Domyślnie

Padła mi już druga niebieska SD :/

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafałek Zobacz posta
    Padła mi już druga niebieska SD :/
    Napisałbyś w co wkładasz te karty i w jakich okolicznościach się wysypały..
    Jarek

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Elite Pro 1 GB od około 1,5 roku i zero problemów.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Początki nałogu Awatar beachcomber

Domyślnie

uzywam 4 kingstonow, od 1 do 4GB - nigdy mnie zaden nie zawiodl, oby tak dalej

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Okazuje się, że wiele osób było zmuszonych wymienić kartę na nową, co odbywa się (jak czytam) raczej bezproblemowo, a może wręcz rutynowo... Sądzicie, że dystrybutor/producent oddane karty potem mieli i nie trafiają już na rynek?? - Pytanie retoryczne.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów