Raz mi się źle nagrał RAW na 1GB Elite PRO tzn. DPP nie mogło go odczytać. Nie było to b. ważne zdjęcie, więc olałem. Nie wiem czy to wina karty czy aparatu. Mam 4 Kingstony i je kocham![]()
![]()
Raz mi się źle nagrał RAW na 1GB Elite PRO tzn. DPP nie mogło go odczytać. Nie było to b. ważne zdjęcie, więc olałem. Nie wiem czy to wina karty czy aparatu. Mam 4 Kingstony i je kocham![]()
![]()
uzywam kilku kingstonow; pomarancz, niebieski, brazowy (od 1 do 4 g). zero problemow.
Ja równiez ich uzywam w liczbie sztuk cztery, dwie pomarancz , dwie elit pro wszystkie 1GB ...jak narazie odpukac w niemalowane, zero problemów.
Pozdr
Rafał Gawełda
W 5d 2 GB Ultimate 100x jest koszmarnie wolny.... Już ultra2 san diska jest szybsza.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Oj Cichy, z Ciebie to "szybki_bil"Zamieszczone przez Cichy
![]()
Nie rozumiem o co ci chodzi.
O obiektywach wiem prawie wszystko
No, że tak szybkości potrzebujesz. Ja w 350D z ElitePro (50x) się obchodzę, a nawet z pomarańczowym Kingstonem. Ale spoko, spoko! Ja nic nie insynuuję. Taki mi się powiedziało![]()
Mysle ze juz pora zalozyc ankiete "Sandisk: Jakies problemy?"...
...
Od prawie 2 lat posiadam Elite Pro 512. Przez ten czas nie miałem żadnych zastrzeżeń do Kingstona. No i w końcu przyszła ta chwila kiedy zobaczyłem na swoim aparacie ERROR CF.Parę dni wcześniej zaczęły pojawiać się jakieś błędy typu Corrupted Data, ale zbagatelizowałem to, no cóż zdarza się. Potem już nic nie dało się z nią zrobić. Całe szczęście że straciłem tylko kilka mniej ważnych fotek.
Zgłosiłem reklamacje na stronie: http://ultramedia.pl/zgloszenieserk.php i po paru dniach od ręki mogłem odebrać nową ElitePro512.
Wszystko ładnie-pięknie, ale nie minęły 2 tygodnie jak na nowym Kingstonie znów zobaczyłem śliczny napis Corrupted Data i 3 zdjęcia z błędem odczytu.
Nie wiem co się dzieje...
Właśnie rozmawiam z panem z serwisu: "można przesłać do nas to wymienimy na nową"
Dobrze że jest możliwość szybkiej wymiany itd... ale przecież w tym wszystkim nie o to chodzi.