Ta ankieta kingstonowa nic nie wyjaśni sama, ale z referencyjną ankietą, już jakieś dane będą.
tez nie bradzo, bo trzeba by zrobic taka ankiete wsrod wszystkich uzytkownikow kart a nie tylko tych co maja dostep do netu i czytaja CB ;-) ale spox zaglosuje tez w nastepnej ankiecie![]()
mi kiedyś padła 512 kompletine po kilkurazowym jej używaniu. Wymieniłem ją u TIPa.
Od niedawna mam 1GB żółtą i ostatnio na wycieczce w Turcji ze zgrozą w oczach zobaczyłem komunikat na kilku zrobionych zdjęciach na wyświetlaczu LCD- Data Corrupted Co to za komunikat?? błędny zapis pliku na kartę??
Ja miałem dwie sztuki 256MB Kingston - zwykłe (pomarańczowe), co ciekawe, kupione 'na raz' przy czym miały ciut inne blistry. Jedna karta miała też inny odcień pomarańczu - jakby bardziej nasycony i ta właśnie mnie zawiodła. Robiłem zdjęcia znajomym na nartach (temp. ok -4st. C), przeglądałem te zdjęcia, ani jednego nie wywalałem, pokazywałem je nawet na LCD znajomym, którzy je pamietają. W domku (20m dalej), wyjętą z Canona kartę wsadzam do czytnika, a tutaj prawie połowy zdjęć nie ma.. i to tak 'głupio' - bo ze środka. Nie początkowe, nie końcowe, nie całość... tylko tak wybiórczo, co któreś... Do dzisiaj mnie to zastanawia. Teraz mam 1GB ElitePro i nie mam zastrzezen.
5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...
Kingston ElitePro 1GB - 0 problems found![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Witam,
Jeszcze w epoce przedcanonowej na dość ciekawym sprzęcie marki Minolta (7Hi) padały mi karty Kingston - można było wykonać od kilku do kilkudziesięciu zdjęć, po czym karta po zgraniu danych odmawiała posłuszeństwa. Że karty na wieczystej gwarancji są to przerobiłem chyba z 6 lub 7 i dla wszystkich skończyło się to odsyłką do dystrybutora :/ . Po zmianie karty na SunDisk problemy się skończyły i aparat z kartą współpcacuje do dziś - jakieś 3 lata z okładem. Natomiast do Canon'ów używałem i używam kart Kingston (w 300D normalnych pomarańczowych, w 350D Elite PRO) bez żadnych sensacji z ich strony.
Co do kart na minolcie okazało się, że producent (aparatu) stwierdził, że ten typ tak ma i nic sie z tym nie da zrobić![]()
Szy
Skoro tak polecasz to mozesz podac przykladowe zrodlo gdzie mozna kupic te bezproblemowe SunDiski? Bo znalazlem tylko Sandiski ale to pewnie podroby jakies bo nazwa inna a dodatkowo mnostwo ich jak chinczykow?Zamieszczone przez swaligora
![]()
512 elite pro - została wyprana razem ze spodniami (i resztą) w pralce (proszek, płyn zmiekczajacy) - chyba w 40 stopniach. po wysuszeniu okazało sie ze nawet zdjecia z niej nie zniknęły.
Mam 3 Kingi - 512-512-1024 .. Z jedna z 512 mialem problem typu Padnieta karta - 1 rok temu. Robilem fotki 20d przegladalem i dalej robilem. Gdy przez czytnik wpiolem do kompa pokazal mi puste katalogi Canona typu numer 258,259,260 - kazdy pusty no to panika wiec z powrotem do aparatu a on ... card error wiec ja programik recovery ze strony Kongi w UK bez sukcesu wiec wizyta w Ontracku no a on mowia ze odzyskanie to jakies 2 000 PLN
wiec odpuscilem, podumalem i oddalem karte do osoby u ktorej kupilem a oni wymienili mi na nowke ...
uraz pozostal ... gdy robie cos waznego to robie na jednej karcie, powtarzam na drugiej niekotre ujecia tak dla spokoju sumienia no bo ni ewyrzuce wszystkich Kinstonow ... od tego czasu kazda nowa to juz nie Kinga tylko SUNdisk
Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
Take nothing but pictures, leave nothing but footprints
Mam zwykłą 1GB. Narazie zero problemów-odpukać(puk puk):-)