Zobacz wyniki ankiety: Czy miałeś problemy z kartą Kingstona

Głosujących
226. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 91

Wątek: Kingston: są problemy, czy to plotki?

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Posiadam dwie karty Kingstona : 1024 Mb i 2 Gb, "katuje" je codziennie od około dwóch lat, ponieważ służą mi z czytnikiem jako PenDrive i złego słowa nie mogę powiedzieć o Kingstonie.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy
    Na razie wyniki są z gatunku tych do przewidzenia. A przypominam, że wieść gminna niesie, jakoby kingston miał największe problemy właśnie z canonami
    Mam Canona, mam trzy Kingstony EP i jak do tej pory wszystko jest z nimi ok. Oczywiście pewnie są osoby którym te karty nawaliły, ale przy tak dużej ilości sprzedanych kart (procentowo) jest to do przewidzenia.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Domyślnie

mialem problem z niebieskim kingstonem 512.Zgubil mi pare zdjęć

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Posiadam Knigstona 1 GB i przez pewien czas używałem 512 MB. Bez problemów.

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zaznaczyłem, że miałem problemy, ale nie straciłem zdjęć. Opiszę nieco, bo to chyba trochę nietypowe uszkodzenie było.
    To wyglądało tak. Przed wyjazdem na wakacje, stwierdziłem, że mi za mało 1GB microdrive. A to była niedziela, to szybko do fotojoka podjechałem i kupiłem 1GB EP. Na pierwszy rzut oka działał.
    (Aha, do canona 350d)
    Jedną miał wadę - czasami, tak średnio raz na pięć - siedem razy nie chciał zapisywać. To znaczy aparat robił zdjęcia, ale nie potarfił opróżnić bufora, tj zapisać na karcie.
    Trzeba było otworzyć drzwiczki i poruszać kartą w slocie. Potem trochę robił, potem nagle, po którymś włączeniu (lub obudzeniu z uśpienia) - nie robił. To, że nie będzie robić, można było poznać po tym, że po włączeniu nie zamrugała diodka (zawsze mrugała). I przy przeglądaniu chwilę myślał, po czym mówił, że ,,CF empty'' czy coś w tym stylu.
    Jak już się nauczyłem, kiedy działa, kiedy nie, to zdjęć nie traciłem, po prostu otwieralem i zamykałem drzwiczki CF. Kilka pstryków poszło w krzaki na początku. Trochę to bylo upierdliwe, po powrocie poszedłem wymienić.
    W sklepie najpierw ,,pzretestowali'' tj włożyli do jakiegoś kompakta, i powiedzieli, że zdiała. Ja im pokazałem w swoim aparacie, że arz na jakiś czas nie działa a każda inna działa. No wreszcie zdecydowali się coś zrobić i zadali mi trudne pytanie, czy chcę to w ramach gwarancji jakiejś tam czy rękoimi jakiejś tam innej.
    Powiedziałem, że chcę, żeby działało. To oni znowu to samo pytanie. To ja, że ma być jak najszybciej i sprawne, bo za to zapłaciłem.
    Wreszcie coś tam wypisali i powiedzieli, że do 2 tyg.
    To za 2 tyg przyszedłem i nic nie wiedzieli. Zaczęli dzwonić tam i ówdzie, wreszcie jedna panienka przez telefon usłyszała (bo potem przekazała to koledze zza lady), że na własną odpowiedzialność może mi dać nową. No gupio trochę, że tak tam traktują pracowników, ale dostałem nową kartę, tak samo zapakowaną jak tą pierwszą i do dziś nie ma z nią żadnych problemów.

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Również nie posiadam, ale moim znajomym Kingston 256 padł całkowicie, a 1G traci co jakiś czas zdjęcia.
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja mam Kingstona 256mb.i nie mam z nią żadnych problemów.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

jak zanabywałem swoje sandisk'i to własnie
    była mowa szeroka o problemach z w.w.
    teraz do malpki a700 zanabyłem własnie kingstona zwykłego ani pro ani highspeed i do tej pory jest ok

btw a700 to ekstra małpa ma niemal wszystko co moje lustro

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Zolty 128 uzywany w A80tce + zolty 1G uzywany sporo w 20tce i ipaq, obecnie meczony jako druga karta + niebieski 1G (50x) katowany obecnie = zero problemow.
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

512 MB od 2 lat bez problemu

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów