Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Canon EF 70-210/3.5-4.5 USM pierwsze wrażenia - special for TOKIN

Mieszany widok

Domyślnie Canon EF 70-210/3.5-4.5 USM pierwsze wrażenia - special for TOKIN

Miałem się pochwalić jak sie to leciwe cacko spisuje wiec się chwalę

Co się rzuca w oczy, to solidna konstrukcja przód obiektywu gumowany (przy mocowaniu filtra), solidne wykonanie w starym stylu, nie to co kit. Po założeniu na body (350D) wielki opad szczeny, USM to jest to, bezgłośny, szybki i niesamowicie precyzyjny AF, właściwie go nie słychać tylko czuć jak pracuje silniczek. W naprawdę słabym oświetleniu (w nocy w domu) ostrzy bez problemu. Poniżej parę przykładów na życzenie TOKIN'ki
    Niestety z braku pogody niewiele tego jest, zrobiłem co prawda ok. 40 zdjęc (wszystkie ostre!!!), większość przy ogniskowej 210, ale zaprezentuje te ciekawsze. Wszystkie wywołane z RAW, bez jakiejkolwiek obróbki w PS. Jak będę miał trochę więcej czasu to coś jeszcze dopiszę. I chętnie odpowiem na wszelkie pytania.

1. ISO 100, 1/500, F7,1, 210mm

i crop 100%

2. ISO 100, 1/800, F7,1, 210mm i tu ciekawostka wiało jak cholera i byłem więcej niż pewien, że będzie nieostre, gałąź latała lewoi prawo dobre 30-40 cm, AF centralny pstryk i jest

i crop 100%

3. ISO 400, 1/400, F7,1, 210mm

i crop 100%

no i to na razie na tyle ...

Domyślnie

a moglbys podeslac na maila ( pix@o2.pl ) jakeigos rawa na 210mm przy f4,5?
    Jescze pytanko o macro, jaki minimalny obszar(szerokosc kadru) obejmuje to szkielko przy 210 mm?

Domyślnie

Leci RAW na maila, a co do macro, to ostrość łapie od 1,2m, przy 210 daje to taki efekt (upolowane specjalnie dla ciebie na parapecie).

Domyślnie

Bardzo bardzo dziekuje, bo rozgladam sie za jakims w miare jasnym szklem do nie robaczkowego macro w zakresie 70 do 100 mm - 200 do 300 mm, ale takiego typowo macrowego szkielka nima wiec rozgladam sie w innych konstrukcjach

Domyślnie

ało niespodzianka Twoj raw jest nieczytelny dla Conwertera Adobe RAW - DNG, ciekawe bo z 20d bez problemu konwertuje i pozniej spokojnie to otwiera Photoshop CS. Moglbym prosic nieostrzonego jpga?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

cześć. używam tego szkła od ponad roku i mogę powiedzieć, że jest całkiem niezły. otwarty do na max traci trochę na ostrości co widać na po powiększeniu w PS, ale przy ok 5,6 - 8 jest naprawdę ostry... denerwuje tylko samozjeżdzający przód obiektywu przy fotografowaniu dziobem w ziemię i to nie wcale za bardzo pionowo.... ale ogólnie szkło za taką cenę naprawdę niezłe
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Domyślnie

No ja go dziś otwierałem ACR v3.3, nie wiem czemu? Sprobuj ściągnąć nowszą wersję ACR. Jak nie pomoże to prześlę. Bo teraz wychodzę.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

tu jest zmniejszony jpg z tiff (nie ostrzony) przysłona 8 ogniskowa ok 90mm
    http://img437.imageshack.us/my.php?i...rskilas6wi.jpg
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Staszów

Domyślnie

Czy ja również mogę prosić o RAW'a na maila?

Domyślnie

Mam najnowsza aktualizajce do CS-a (Uzywam konwertera do DNG bo CS sam z siebie nie obsluguje CR2, trzeba miec Photoshopa CS2).

zanussi - thx, ale zalezy mi na pelnej wielkosci zebym mogl ocenic jak to naprawde wyglada. A poszukuje obiektywu ktory bylby uzywalny od pelnej dziury, obecnie mam tamrona 70-300 ktorego wlasnie zaleznie od ogniskowej musze przymykac do f5,6-11 co niestety wyklucza mala GO na ktorej mi zalezy.

Tomasz U. - Jak chcesz to podaj maila podesle ci rawa ktorego dostalem od daniela, w zamian za to podeslalbys mi go przerobionego na jpg w wysokiej jakosci bez pomniejszania i ostrzenia

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów