Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Canon ef extender 2x III i przysłona - pytanie do użytkowników

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie Canon ef extender 2x III i przysłona - pytanie do użytkowników

Canon na stronie pisze:
    "Konwerter EF 2x III współpracuje z większością teleobiektywów i teleobiektywów zmiennoogniskowych należących do flagowej serii L firmy Canon, zwiększając dwukrotnie długość ogniskowej przy jednoczesnej redukcji efektywnej przysłony jedynie o jeden stopień"
    Czy to prawda?
    Czy dobrze rozumiem: obiektyw np. ef 300/4 po podpięciu entendera przeistacza się w 600/5.6??

Bardzo proszę właścicieli o potwierdzenie tej informacji.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon ef extender 2x III i przysłona - pytanie do użytkowników

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Canon na stronie pisze:
    "Konwerter EF 2x III współpracuje z większością teleobiektywów i teleobiektywów zmiennoogniskowych należących do flagowej serii L firmy Canon, zwiększając dwukrotnie długość ogniskowej przy jednoczesnej redukcji efektywnej przysłony jedynie o jeden stopień"
    Czy to prawda?
    Czy dobrze rozumiem: obiektyw np. ef 300/4 po podpięciu entendera przeistacza się w 600/5.6??

to oczywista nieprawda ale ja nie mam takiego obiektywu ani takiego ekstendera więc nie będę się dalej rozpisywał skoro tylko właściciele mogą to potwierdzić to tyle musi wystarczyć
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 26-05-2015 o 20:48
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Canon na stronie pisze:
    Czy to prawda?

A były właściciel może być , będzie 600/8.0. Nie jeden stopień (tyle ma ext.1.4) a o dwa stopnie przy ext.2.0.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Dzięki.
    Ściągnąłem manual z canon usa. Tam piszą o 2 stopniach. Czyli strona Canon Polska po prostu kłamie
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uprawnienia umieszczania postów