Zamieszczone przez
Tomek De
Próbowałem już tak robić jak piszesz, tj. dorabiać tła w post procesie, sęk w tym że dużo z tym roboty i nie zawsze wychodzi jak trzeba a czasem wręcz się nie da, np. w przypadku zdjęcia gdy mam na pierwszym planie trawę a w tło chcę wrzucić jakiś pejzaż to już jest problem, tam gdzie są poszczególne źdźbła jest masakra, to samo modelka z rozwianymi włosami, zawsze musiałem się ratować jakimś efektem glow wokół tych "drażliwych" miejsc, a to już ogranicza możliwości.
Naturalnym sposobem jest wydruk na banerze, oświetlenie tego jak normalne tło i z głowy. Problem jest tylko z kosztami, po prostu trochę drogo to wychodzi, myślałem żeby jakoś ominąć ten kosztowny dla mnie proces.
Po przemyśleniu wiem że w sumie palnąłem głupotę, niby jakby to się miało naświetlić przy takiej ekspozycji jak podałem, to niemożliwe. Zostają chyba jednak tylko wydruki, chyba że jest jakiś sposób na jakiś szybki montaż w PS? coś na zasadzie green screen, tylko że u mnie musi to idealnie wyglądać w powiększeniu 100% na monitorze.