Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 36

Wątek: Sigma 85 mm f/1.4 EX DG HSM

Dopiero zaczyna

Domyślnie Sigma 85 mm f/1.4 EX DG HSM

Witam,

Przeszukałem forum i ze zdziwieniem nie znalazłem wątku poświęconego Sigmie 85mm f/1.4. Zastanawiam się nad zakupem tego obiektywu do portretów. Skłaniam się ku niemu ze względu na bardzo dobry wynik w teście optyczne.pl Konkurenci: 85L jest za drogi, 85 f/1.8... no nie wiem, tańszy od Sigmy 2 czy 3 razy, ale jednak w teście optyczne.pl Sigma wypadła lepiej. Jest jeszcze Carl Zeiss Planar 85 mm f/1.4 T ZE, ale ja fotografuję często dzieci, więc ręczna ostrość odpada bo nie jestem tak szybki. Proszę o wypowiedź użytkowników, najlepiej jakby ktoś kto ma porównanie Sigmy i C85 1.8 :-)

Dziękuję i pozdrawiam.

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Sigma 85 mm f/1.4 EX DG HSM

Jeśli możesz poczekać to poczekaj na sigmę 851.4A. Podobno ma być następna z serii A. Pewnie będzie lepsza, nie wiadomo tylko jak bardzo no i będzie możliwe zastosowanie docka.
    "W ogóle, bracie, jeżeli nie masz na utrzymaniu rodziny, nie grozi ci głód, nie jesteś Tutsi ani Hutu i te sprawy, to wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście, ważne pytanie: co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić. "

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez kochinur Zobacz posta
    Jeśli możesz poczekać to poczekaj na sigmę 851.4A. Podobno ma być następna z serii A. Pewnie będzie lepsza, nie wiadomo tylko jak bardzo no i będzie możliwe zastosowanie docka.
    dokladnie tak, mam 85/1,8 super szkło za swoją cene, widzialem sigme, tez i dla mnie bomba, ale w sumie jest kasa na L , ale nie lubie wydawac kasy bo cos ma poprostu czerwony pasek z przodu, dlatego czekam na 85A i mam andzieje ze znajdzie miejsce w moim plecaku obok 35A
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna

Niektórzy mówią, że to wcale nie takie pewne z tym 85 A, bo wszyscy odświeżają zoomy 24-70 i Sigma może też chcieć dotrzymać kroku. No nie wiem. Ale Sigmy 85mm nie polecacie?

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

A co jest nie tak z Sigma 85, ze trzeba czekać na ART?
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

To nie tak ze cos z nią nie tak. Jednak czekam bo mam c85/1.8 i wciąż mnie zadowala a chętnie zobacze co zaoferuje nowe szkło i wtedy zdecyduje
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

A i wtedy cena zwyklej sigmy pewnie troche poleci
    SONY

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    A i wtedy cena zwyklej sigmy pewnie troche poleci
    Możliwe, że utrzyma cenę po premierze ~~ 3500 zł. Patrząc na ceny 24 i 35 mm
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Nie liczyłbym na 85 Art, chyba że macie jakiś cynk, że będzie Moim zdaniem tutaj nie ma za bardzo co poprawiać. Sigma raczej nie zrobi tak szybkiego i pewnego AF jak USM. HSM trochę jednak odstaje w słabych warunkach, ale przy normalnych jest bardzo przyzwoicie.
    Obiektyw jest bardzo ostry od pełnej dziury, ma małą aberrację i fajny obrazek...no chyba, że zrobią art 85 1.2, to wtedy sam się zastanowię
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Choćby zmiana obudowy na tą z logiem "A" podniesie sprzedaż.
    Wsparcie USB Dock'a też się przyda.

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    ma małą aberrację
    Na pewno masz ten obiektyw?
    To szkło daje konkretne fiolety i zielenie poza GO.

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów