Jak długo szła do was paczka z Chin / Japonii ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • takpoprostu
    Początki nałogu
    • 2009
    • 394

Jak długo szła do was paczka z Chin / Japonii ?

Hej mam problem.... przeważnie jak zakupywałem sprzęt na ebayu od naszych kolegów którzy mają małe żółte rączki, paczka docierała do mnie w ciągu 2 tygodni. Tym razem zamówiłem troszkę więcej sprzętu za większą kasę i paczki nie ma Dodam że zamawiałem od dwóch różnych użytkowników i 1 paczka za małą sumę dotarła w półtora tygodnia..... dostałem numer listu przewozowego od Pana z małymi rączkami od którwgo paczka nie dotarła oraz stronę całą po Chińsku gdzie mogę sprawdzić status przesyłki - przetłumaczyłem sobie u wujka google i :

paczka zakupiona była 31 grudnia 2010 a według informacji na tej stronie wyleciała do Polska 5 stycznia 2011 i do tej pory nie ma - słuch o niej zaginął.

Najdłużej ile czekaliście na swoje paczki z chin ?
    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
  • Przemek_PC
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2462

Może leży w UC?

Komentarz

• matti_1989
      Bywalec
      • 2008
      • 123

Nie ma co się martwić czasami na celnym kilka tygodni paczka leży.

Komentarz

• ToleDo
        Bywalec
        • 2010
        • 119

Jakieś 2 lata temu zamówiłem elementy anteny u żółtych braci i było to mniej więcej tak...
        Bardzo duża paczka, o małej wartości ok.20$ wędrowała ( czasy orientacyjne, bo dawno i nie pamiętam już dokładnie ):
        - z HK do Polski - około 5-7 dni
        - w UC przeleżała około 25-30 dni
        - Poczta Polska z UC do mnie około 10-12 dni.
        Od momentu zamówienia do momentu dostarczenia nie całe dwa miesiące
        W związku z uszkodzenie paczki wniosłem o reklamację i stąd wiem jak wędrowała przesyłka.
        Wtedy trochę się zraziłem do zakupów za granicą ale po czasie mi przeszło
        Ostatnio w większości wypadków jest wg. deklarowanego czasu u sprzedawców:
        od 10 do 30 dni ROBOCZYCH.
        Każdy ma takiego

na jakiego sobie zasłużył.

500D +kit +sigma70-300 APO DG

Komentarz

• jkl8
          Początki nałogu
          • 2008
          • 274

Niektórzy sprzedawcy na ebay-u podają szacunkowy czas dostarczenia przesyłki z Azji do Europy do 8 tygodni. Od razu tłumaczą to właśnie pracą urzędów celnych. Nie zwracałem nigdy na to wielkiej uwagi, gdyż z reguły nie robiłem drogich zakupów, ale jak pamiętam to z reguły w przeciągu do 3 -8 tygodni docierały do mnie przesyłki. Natomiast jeśli chodzi o śledzenie paczek to miałem kiedyś taki zakup gdzie ze śledzenia wynikało, że paczka najdłużej utknęła w polskim urzędzie celnym.

Komentarz

• dinderi
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 3028

Z paczkami z Chin bywa różnie.
            Ostatnio dostałem paczkę w 6 dni (21.1-nadanie, 27.1-listonosz z paczką u mnie w domu), ale paczka nadana 20.1.2011 jeszcze nie dotarła. Przed rokiem, czekałem na paczkę z Hong-Kongu 7,5 tygodnia.
            Poczekaj jeszcze, nie ma się co denerwować.
            Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
            09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• Przemek_PC
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2462

A nie było ostatnio jakiegoś Nowego Roku w Chinach? Oni lubią wtedy świętować przez tydzień.

Komentarz

• dinderi
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 3028

Był wczoraj.
                Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
                09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Komentarz

• oszy
                  Dopiero zaczyna
                  • 2009
                  • 46

Zamieszczone przez Przemek_PC
                  A nie było ostatnio jakiegoś Nowego Roku w Chinach? Oni lubią wtedy świętować przez tydzień.
                  Tak, rok tygrysa skończył się i od dziś/wczoraj mamy rok królika
                  Mi paczki szły 1-2 tygodnie, ale raz czekałem aż 3 miesiące
                  40D + C17-85 + C50/1.4 + C70-300 + 430EX II
                  Amatora pstryczki

Komentarz

• takpoprostu
                    Początki nałogu
                    • 2009
                    • 394

no to troszkę mnie uspokoiliście... więc czekam dalej zobaczymy co będzie... może w UC wydawała im się za duża i miała zbyt małą wartość i ją przytrzymali...
                    *t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*

Komentarz

• SdoubleU
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 437

Też bym stawiał na UC - oni mają czas.
                      SdoubleU
                      ---------------------------
                      Canon :-D

Komentarz

• Tezet-gdynia
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 1283

Sprobuj przedzwonic do UC i spytac czy nie ma paczki, poniewaz martwisz sie ze zaginela. Nie sa tacy zli, jakby sie wydawalo
                        www.tomasz-lis.pl

Komentarz

• daviddark
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 180

Zamieszczone przez Przemek_PC
                          Chyba 2 miesiące dokladnie to trwa wszystko mega zwolnione

Ja czekalem srednio 3-4 tygodnie

Pozdr DD
                          5D2, 60D, 35 1.4 L, S50 1.4, C50 2.5 Macro, 85 1.8, 70-200 2.8 IS L
                          (2011) 27" iMac i7 3.4Ghz 16GB, 2T, 2GB Radeon, LaCie 1TB LBD Thunderbolt
                          Blog
                          portfolio

Komentarz

• inmario
                            Dopiero zaczyna
                            • 2008
                            • 44

swego czasu dostawałem paczki z Japonii, przynajmniej raz na kwartał nawet częściej, sama spedycja lotnicza od oddania do jakiegoś lotniska w Polsce max 4 dni ale dość często zdarzało się że tam leżały po kilkanaście dni zanim ktoś się odezwał i do tego mocno zdziwiony dlaczego jeszcze nie podjęliśmy "formalności" aby paczki oclić... generalnie nie czekałem na te paczki z utęsknieniem więc tematu nie drążyłem aby było szybko.
                            Nie był to UC tylko przewoźnik któremu trzeba zlecić formalności celne. Nie znam szczegółów formalnych ( zajmował się tym ktoś z logistyki ) pamiętam co się działo jako odbiorca.
                            Jak sugeruje Tezet-gdynia warto zadzwonić tam gdzie paczka się znajduje śledząc jej trasę i się dowiedzieć. Z tego co pamiętam spedycja sama bez naszej zgody nie podejmuje działań
                            400D/7D/500N/17-40/70-200/55-250/Samyang 8mm/580 EX II/Manfrotto 680B/Lowepro Computrekker AW/Hama Defender 210
                            http://mariuszryz.pl
                            http://camera.boleslawiec.pl/ - Stowarzyszenie Fotograficzne - Bolesławiec

Komentarz

• lukaszr
                              Bywalec
                              • 2009
                              • 130

Paczki z Chin idą naprawdę różnie. Sporo rzeczy kupowałem u nich i najszybciej paczka doszła w ciągu dokładnie 7 dni, a najdłużej potrafiła iść prawie 2 miesiące. Średni czas to 3-5 tygodni.

Komentarz

Pracuję...