pentax k10D--->canon 40D/50D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pavlov
    • 2010
    • 10

pentax k10D--->canon 40D/50D

Witam!
    Jakz zapewne widać jestem nowym użytkownikiem, chciałbym poradzić się w sprawie kupna puszki. Posiadam aktualnie Pentaxa k10D jednak leci na sprzedaż, zmeniając system zdecydowałem się na Canona jednak kompletnie nie wiem na która puszke wybieram między 40D a 50D(używki). K10 zrobilem jakies 35-40 tys. zdjęć, przeważnie fotografie z imprez, także portrety czasami natura troche makro. Od 2 lat interesuje się fotografią i z nia wiąże swoją przyszłość posiadam także zalązki studia foto(3 tła, 2 lamy z parasolkami). Z sprzedaży Pentaxa zyskam jakieś 1300zł +ew. oszczędności 300/400zł. Zbierac na 50D z kitem(średnio 2200PLN) czy 40D(1100)+50mm??
  • WiatruMistrz
    Początki nałogu
    • 2008
    • 402

za 1100? to chyba egzemplarz popowodziowy , bierz 40D + tamron 17-50 + nissin 466
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Komentarz

• tito86
      Bywalec
      • 2009
      • 116

można za takie pieniądze wyrwać i nie musi być sztuka zalana mułem... znajomy poniżej tej kwoty kupił 40d w stanie bdb. jak się dobrze trafi to czemu nie. to, co proponuje poprzednik moim zdaniem będzie dobrym wyborem oprócz lampy... (już lepiej słabsze i starsze C brać)
      http://michalwloch.blogspot.com/

Komentarz

• Handelson
        Uzależniony
        • 2009
        • 789

Zamieszczone przez WiatruMistrz
        ...bierz 40D + tamron 17-50 + nissin 466
        I na to wszystko starczy 1600-1700zł?

Zamieszczone przez pavlov
        Witam!... Z sprzedaży Pentaxa zyskam jakieś 1300zł +ew. oszczędności 300/400zł.

Komentarz

• pavlov
          • 2010
          • 10

fajtycznie te 1100 to licytacja jednak;] kurcze sam nie wiem czy te 15,5mpx az tak bedzie mi potrzebne. Jednak chce dobrze wybrac i nie żałować po kilku miesiącach, że nie wybrałem czegoś innego...
          !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
          Zamieszczone przez Handelson
          I na to wszystko starczy 1600-1700zł?
          co do $$ to budżet może się zwiększyć, świeta idą;]
          Ostatnio edytowany przez pavlov; 37280. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• michael_key
            Pełne uzależnienie
            • 2009
            • 2129

Z całą pewnością 40D i 50D godne polecenia. Na pewno pomyśl troszkę odwrotnie... Pokombinuj z Tamronem 17-50 do tego puszka... 30D, 40D i 50D. Zależy jaki ostatecznie będziesz miał budżet, ale 50mm 1.8 poprawi Ci samopoczucie

Komentarz

• pavlov
              • 2010
              • 10

Zamieszczone przez michael_key
              ...Pokombinuj z Tamronem 17-50 do tego puszka... 30D, 40D i 50D. Zależy jaki ostatecznie będziesz miał budżet, ale 50mm 1.8 poprawi Ci samopoczucie
              no tak tylko skąd wytrzasnąc te puszki do testu??;]

Komentarz

• Przemasl1985
                Coś już napisał
                • 2009
                • 93

sam zmieniłem k10 > 40D i jestem bardzo z tej zmiany zadowolony. Myślę, że jak do tej pory miałeś kontakt z k10 to 40-stka będzie i tak sporą zmianą:-D

Komentarz

• fotopawkas
                  Bywalec
                  • 2010
                  • 203

też uważam, że warto się rozglądać za 40D + Tamron 17-50/2.8. kita - fakt - kupisz za mniej, ale za jakiś czas, skoro planujesz studio i rozwój, to będzie za słabo. no i wspomniane 50/1.8. No ale powoli.

30D też będzie dobrą zmianą, ale 40D da się znaleźć w dobrej cenie mniej zjechaną.
                  50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
                  suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
                  wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

sigpic

Komentarz

• pavlov
                    • 2010
                    • 10

z tego co widac na allegro takiego tamrona mozna mieć za 900PLN gdybym znalazł taką 40 za 1100-1200 wyrobilbym się w 2tys, a za 2200 ledwo puszke 50 mozna znalezc, potem szukanie funduszy na tamrona... w zamian za to mialbym 40D+tamron i zbieranie na jakiegoś Metza i można już coś działać ciekawego

Komentarz

• pavlov
                      • 2010
                      • 10

więc z tego co Mi napisaliście mam kierować sie ku Canonowi 40D. Byłbym bardzo wdzięczny gdzyby ktoś napotkał jakąś ciekawą oferte sprzedaży 40D o poinformowanie mnie. Z góry wielkie dzięki

Komentarz

• Mike7
                        Początki nałogu
                        • 2010
                        • 445

pavlov - około miesiąca temu sprzedałem wszystko co miałem w Pentaxie i zakupiłem Canona 50D, świetna puszka. Jak masz mniejsze fundusze kup 40D i do tego 18-55 z ISem + 50 1.8. Na początek starczy, a wydasz około 1600zł. Czyli tyle ile posiadasz. Do tego 430EX za 500zł i w 2100 się mieścisz. Światło z tego co widzę nie jest Ci potrzebne, bo imprezy to lampa lub jasna stałka.
                        Tamron 17-50 - miałem w Pentaxie, ale nie kupiłbym go ponownie. Szkła systemowe Canona i USM - dopiero wtedy rozpoczyna się "zabawa".
                        / Canon /

Komentarz

• fotopawkas
                          Bywalec
                          • 2010
                          • 203

Tamron nie jest wcale zła opcją. Miałem do czynienia z tym szkłem na serii xxD i było akceptowalnie a napewno lepiej niż z kitem czy Sigmą 17-70. Przeszukaj dział SPRZEDAŻ coś tam widziałem z 40d.
                          50D+grip, kilka szkiełek i gratów typu "akcesoria foto"...
                          suma ogniskowych obiektywów nie przedłuży męskości...
                          wielkość matrycy nie ogranicza wyobraźni...

sigpic

Komentarz

• valdoo
                            Coś już napisał
                            • 2008
                            • 97

Kolego Pavlov,wystarczy jak prześledzisz na forumowej giełdzie ogłoszenia z ostatnich kilku dni, jest tam dosc sporo ofert sprzedaży 40D za rozsadne kwoty.
                            EOS 50D 40D + C50 1,8 + kit + 17 - 40L + 28-135 USM 70-200 f4L + 28 f2,8 + Samyang 8mm + Tamron 17-50 VC + 420 + 430 EX + Eos 3

Komentarz

• pavlov
                              • 2010
                              • 10

cały czas śledze tam sprzedaże średnio co 2h wchodze na giełde i szukam czegoś ciekawego. Jeszcze mam takie pytanko o przebieg 40D, te oferty droższe maja mniejszy przebieg niz te tańsze to logiczne ale jak z żywotnością migawki w tej puszce?? mieliście jakieś awarie, usterki itp. z tym związane po jakimś tam przebiegu??

Komentarz

Pracuję...