Z Canonem im nie podskoczymy :(
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
trochę szkodliwa taka sesja
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971Komentarz
-
-
A mi sie cos widzi ze to jednak sa rendery...
Zbyt dobre...
Zbyt dokladne...
Zbyt duzo szczegolow...
Zbyt wyrazne brzegi...
Cale sylwetki...
Przeciez zeby przeswietlic i naswietlic trzeba sie "przytulic" do aparatury...
Ale, nawet jesli rendery - to pomysl niezly. Kiedys na allegro lezal jeden z monitor eizo wlasnie z lini medycznych
Dosc tani byl
Komentarz
-
Ale musicie przyznać, że światło zostało idealnie ustawione :-DKomentarz
-
EOS 5, 500N, 400D, 50DKomentarz
-
przejrzałem prace tego gościa i mega to wygląda.Komentarz
-
Joemonster już się tymi zdjęciami chwali przed internautami
Zasadnicze pytanie to, ile antyradów musieli tym kobietom dać przed popełnieniem sesji?
niemożliwa sprawa, chyba, że to już jakieś mutanty
Canon 5dmarkII, Canon 500d, C 18-55 f/3.5-5.6 IS, C 50 f/1.8, C 35 f/2.0, T 70-200 f/2.8, Samyang 8, C Speedlite 430EX II i inne drobneKomentarz
-
I ten samolot to nie render ?
hmmmm
Idealna symetria + szczegolowosc godna nie wiadomo czego.
Zdjecia laptopa, sprzetu dj, to nie rendery ? Zrob sobie przeswietlenie, zobacz na ilosc detali
Gdyby to bylo rzeczywiscie robione tak jak niby ma byc, to ja sie dziwie dlaczego jeszcze ta tachnologia nie jest uzywana do przeswietlania czlowieka. Jak narazie dostrzec ze cos w czlowieku sie dzieje to jest masakra ze wzgledu na brak szczegolow.
Nie u-wie-rze, zbyt idealistyczne sa niektore "shoty" zeby uwierzyc ;-)Komentarz
-
Przedmioty martwe nie poruszają się - człowiek tak. Jak mogę się jedynie domyślać, ekspozycja na promieniowanie trwa jakiś tam czas. To może być odpowiedź na Twoje wątpliwości, ale.. nie jestem radiologiem więc nie mam pojęcia w jaki sposób powstają takie zdjęciaI ten samolot to nie render ?
hmmmm
Idealna symetria + szczegolowosc godna nie wiadomo czego.
Zdjecia laptopa, sprzetu dj, to nie rendery ? Zrob sobie przeswietlenie, zobacz na ilosc detali
Gdyby to bylo rzeczywiscie robione tak jak niby ma byc, to ja sie dziwie dlaczego jeszcze ta tachnologia nie jest uzywana do przeswietlania czlowieka. Jak narazie dostrzec ze cos w czlowieku sie dzieje to jest masakra ze wzgledu na brak szczegolow.
Nie u-wie-rze, zbyt idealistyczne sa niektore "shoty" zeby uwierzyc ;-)
Jakim problemem jest zrobienie symetrycznego zdjęcia ? Szczegółowość = technikalia. Może jednak się da.
Komentarz
-
Zadnym
Tak samo zadnym jak zrobienie renderu 
Dalej twierdze ze to nie sa zdjecia. Ani te od eizo - to moge udowodnic w ciagu max tygodnia. Ani te zdjecia tego goscia.
Wiem ze ktos kiedys mial galerie "miekkich" zwierzat typu jakies slimaki itp w chyba IR, i to rzeczywiscie moga byc zdjecia, ale nie dam sobie wmowic ze ktos chodzi po jakims lotnisku/placu budowy/studiu i sieje promieniowaniem na tyle silnym ze przeswietla koparki, samoloty, hangary i jeszcze wszystko to uwiecznia na kliszy/matrycy jakims szerokim katem.Komentarz
-
Tezet-gdynia ma rację to nie są zdjęcia.Jacek Paduszyński
40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astroKomentarz
-
Trzeba było od razu przeglądnąć całą galerię. Zdj budynku, hmm.. chyba fake
Ale wydaje mi się, że zdjęcia lapka, majtek itp są możliwe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Zagłębiłem się w temat i wydaje mi się, że jest to możliwe. Poza tym, takich zdjęć nie robi się aparatem, to raczej jak paprochy na matrycy :-D, gdzie:
-paprochem jest obiekt który prześwietlamy,
-małym otworem przysłony jest źródło promieniowania,
-matryca jest zastąpiona kliszą która reaguje na promieniowanie,
Zdjęcie np samolotu nie pasuje. Perspektywa się nie zgadza, nie powinna wyglądać jak zdj 'szerokim kątem'.
Nie znam się, takie moje przemyślenia
ale choćby skuter wydaje się być całkiem realnym przedmiotem do 'sfotografowania'.

Komentarz
Komentarz