Krótko i na temat: co o nich sądzicie, czy warto, co poprawił a co zwalił piracki soft.
PIRACKIE firmware do Canonów
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
A gdzie takie coś jest? -
Komentarz
-
-
Coś dłubią z 40D. Ale końca nie widać. Linka coś nie mogę znaleźć.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
This enterprising EOS 40D owner wants a DSLR that records video, too -- and he's taking action. This hack uses CHDK -- the free firmware enhancement for Canon PowerShot cameras -- and LiveView to capture video to the camera's CF Card. There are still a few issues: LiveView shuts down after a period of inactivity, video can't be transferred via USB, and unlike your $79 consumer grade camera, the EOS 40D won't record audio. But what's a little challenge in the face of a good camera mod? There's no word on file format, frame rate or resolution (though the camera's display weighs in at 320 x 240), but there are lots of other juicy details available once you hit the read link. And be sure to catch the video after the break. [Via Hack A Day]Komentarz
-
Nazywalo sie to to Wasiaware i odlokowywalo w poczciwej trzysetce pare przydatnych ficzerow (MLU, kompensacja blysku, tryby AF, ISO 3200) ktore Canon sztucznie zablokowal by przypadkiem zbytnio nie uszczesliwic uzytkownikow. Pamietam tylko ze po uaktualnieniu firmware'u tym pirackim skutkiem ubocznym byly jakies harce z pokazywaniem aktualnego stopnia naladowania akumulatora.Ostatnio edytowany przez qwerty1237; 1482.D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne dupereleKomentarz
-
-
http://chdk.wikia.com/wiki/40D, ale na razie nic się nie dzieje i nie wiadomo czy będzie. Próżne nadzieje chyba na microadjust w 40-tce
Komentarz
-
40D kreci filmy
Персональная страничка посвящена программе дающей возможность записи коротких видеороликов непосредственно на компьютер с помощью цифровых зеркальных фотоаппаратов Canon EOS с поддержкой LiveView.
Faktycznie dziala, sprawdzilem :-D
rozdzielczosc 1024x640 25fps, jakosc z tego co widze bardzo dobra.
Komentarz
-
mimo korzyści, ja bym takiego softu nie wgrał , nawet gdyby gwarancja skończyła się dawno temu...
Komentarz
-
Czemu? Nie wiem jak jest z tym nowym softem do nagrywania filmów, ale Wasia była bardzo dobra i mi nic nie popsuła w aparacie. Odblokowała tylko funkcje, które body miało ograniczone.Komentarz
-
To nie firmware. Nagrywa po kablu. Tak więc nie ma się czego obawiać.Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
Komentarz
-
Komentarz