[Malin] Kto pyta, nie błądzi...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Malin
    Początki nałogu
    • 2007
    • 276

[Malin] Kto pyta, nie błądzi...

Padł mi serwer totalnie i w ostatnim wątku wszystkie fotki zginęły. Teraz będę korzystał z flickra. Nie będę zdjęć powtarzał i zaraz wyślę wiadomość do moderatorów o zamknięcie poprzedniego wątku. Ostatnio wybrałem się na mały plener, żeby sprawdzić okolice Orońska 2008, a w głownej roli moja luba - Basia

1. Basia - portret
    2. Na ławce
    3. Wreszcie uśmiechu
    Regulamin pkt 8
  • Elandril
    Bywalec
    • 2004
    • 136

3 jest najlepsze. Uśmiechnięta Basia wygląda dużo lepiej niż nieuśmiechnięta Basia
    Na 2 zbyt bardzo widać flesz. Nie dało się go jakoś zmiękczyć?
    1 do mnie nie przemawia... Sam nie wiem dlaczego...

Wybacz, że tak od końca komentuje
    Portfolio, Blog

Komentarz

• ewa_olsztyn
      Początki nałogu
      • 2008
      • 311

To i ja od końca
      3 jest faktycznie najlepsze, dopiero ono w pełni pokazuje urodę Basi. Tylko głowę trzeba przekręcać cholera No i biżuteria odciąga uwagę od oczu, a szkoda, bo wyjątkowo ładne.
      Na pierwszym Basia jest spięta, a na drugim - chyba przez to, że tło jest jasne a twarz w cieniu - cera zrobiła jej się nieco ziemista i nazbyt błyszcząca.
      Malin! Posadź Basię prosto i rozwesel ją czymś. No i pomyśl jak pokazać jej włosy - warto!

Komentarz

• Malin
        Początki nałogu
        • 2007
        • 276

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
        To i ja od końca
        3 jest faktycznie najlepsze, dopiero ono w pełni pokazuje urodę Basi. Tylko głowę trzeba przekręcać cholera No i biżuteria odciąga uwagę od oczu, a szkoda, bo wyjątkowo ładne.
        Na pierwszym Basia jest spięta, a na drugim - chyba przez to, że tło jest jasne a twarz w cieniu - cera zrobiła jej się nieco ziemista i nazbyt błyszcząca.
        Malin! Posadź Basię prosto i rozwesel ją czymś. No i pomyśl jak pokazać jej włosy - warto!
        Na drugim zrobiłem jeden błąd, nie nałożyłem filtra ocieplającego i światło flesza było za zimne w stosunku do tła. Jednak na innych zdjęciach wyszło dobrze, czemu tak? Ja nie wiem...
        Co najlepsze włosy ma takie naturalne! Miedzy innymi to zwróciło moją uwagę 3 lata temu Następna sesje zrobie chyba bez lampy, bo kiedy ustawiam coś i dbam o światło to Basieńka się lekko spina (patrz 1. i 2.)

Zamieszczone przez Elandril
        3 jest najlepsze. Uśmiechnięta Basia wygląda dużo lepiej niż nieuśmiechnięta Basia
        Na 2 zbyt bardzo widać flesz. Nie dało się go jakoś zmiękczyć?
        1 do mnie nie przemawia... Sam nie wiem dlaczego...

Wybacz, że tak od końca komentuje
        Ależ proszę bardzo
        Regulamin pkt 8

Komentarz

• ewa_olsztyn
          Początki nałogu
          • 2008
          • 311

Zamieszczone przez Malin
          Na drugim zrobiłem jeden błąd, nie nałożyłem filtra ocieplającego i światło flesza było za zimne w stosunku do tła. Jednak na innych zdjęciach wyszło dobrze, czemu tak? Ja nie wiem...
          Ani ja. Ja w ogóle nie używam flesza, bo nie umiem po prostu.
          Co najlepsze włosy ma takie naturalne! Miedzy innymi to zwróciło moją uwagę 3 lata temu
          Też od razu zauważyłam Pokaż te włosy!
          Następna sesje zrobie chyba bez lampy, bo kiedy ustawiam coś i dbam o światło to Basieńka się lekko spina (patrz 1. i 2.)
          Otóż to! Z obserwacji wiem, że najlepsze światło dla twarzy jest sekundę po zachodzie słońca, nie trzeba potem już nic ruszać w PSie. Jak chcę człowiekowi zdjęcie zrobić to go wyciągam na ten moment na dwór, nie umiem korzystać z maski i blura...

Komentarz

• Diabel03
            Bywalec
            • 2006
            • 105

Nie podobają mi sie te cienie, nastepnym razem spróbuj jak słońce będzie za chmurami. Na 2 i 3 zdjeciu wg mnie twarz modelki jest za ciemna.

nie nałożyłem filtra ocieplającego i światło flesza było za zimne
            Jaki problem ocieplić zdjęcie jak się zrobi w rawie

Komentarz

• Malin
              Początki nałogu
              • 2007
              • 276

No dobrze, teraz jeszcze dwie fotki z tej sesji. Barbara z większą ilością włosów... na zdjęciu

4. No pokaż ząbki

5. Więcej, więcej... włosów

Następna dawka to street-photo z Londynu 2008
              Regulamin pkt 8

Komentarz

• ewa_olsztyn
                Początki nałogu
                • 2008
                • 311

Nie, to nie to. Spięcie, spięcie! Musisz ją oswoić z obiektywem i - zdaje mi się - także sam się wyluzować. Pobiegajcie, poopowiadajcie sobie durne kawały, a w ostateczności machnijcie sobie po piwku przed sesją, czy jak?
                PS: Uważaj na przepalenia na włosach. Słońce za wysoko Śpiochu!

Komentarz

• Malin
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 276

Widzę, że portrety nie spotkały się z dobrą opinią Więc może sprobuje w street-photo. Narazie dwa, a za parę dni pokażę jeszcze. Londyn 2008.

6. Look right

7. Budynek
                  Regulamin pkt 8

Komentarz

• Krasuski
                    Początki nałogu
                    • 2007
                    • 279

3 przepiękne po mimo malutkiego przepalenia na ręku
                    jak dla mnie wszystkie są super
                    po pracy
                    www.krzysztofkrasuski.pl

Komentarz

• kucza21
                      Uzależniony
                      • 2007
                      • 518

Witaj, zdjęcia dość ładnie świecone, podoba mi się o takie światełko, ale kompletny brak dobrago lub poprawnego kadru. Po pracu przedewszystkim nad tym.

Komentarz

• ewa_olsztyn
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 311

Zamieszczone przez Malin
                        Widzę, że portrety nie spotkały się z dobrą opinią
                        Nieprawda! 3 jest ładne, mi się podoba. Fotografuj Basię, ona jest śliczna, a Ty potrafisz. Zrób tylko tych parę korekt, o których pisaliśmy.
                        Czekam na następne z Londynu..

Komentarz

• Elandril
                          Bywalec
                          • 2004
                          • 136

I ja zaczekam na następne z Londynu. Jako streetphoto to drugie raczej się nie kwalifikuje.
                          W pierwszym tylko domyślam się, co autor chciał powiedzieć. I braknie tu jakiegoś momentu decydującego. Podoba mi się powtarzający napis, ale to trochę za mało. Trzeba to było bardziej wyeksponować.
                          Portfolio, Blog

Komentarz

• Malin
                            Początki nałogu
                            • 2007
                            • 276

Zamieszczone przez Krasuski
                            3 przepiękne po mimo malutkiego przepalenia na ręku
                            jak dla mnie wszystkie są super
                            Dziękuje, 3 też jest moim faworytem z tamtej sesji a tego przepalenia wcześniej nawet nie zauważyłem zbytnio

Zamieszczone przez kucza21
                            Witaj, zdjęcia dość ładnie świecone, podoba mi się o takie światełko, ale kompletny brak dobrago lub poprawnego kadru. Po pracu przedewszystkim nad tym.
                            Dużo nie robiłem w portrecie, dopiero się uczę, ale dzięki za uwagi. Portrety podejrzewam kierują się innymi zasadami niż "złota zasada kompozycji", mówię tu o mocnych punktach...

Zamieszczone przez ewa_olsztyn
                            Nieprawda! 3 jest ładne, mi się podoba. Fotografuj Basię, ona jest śliczna, a Ty potrafisz. Zrób tylko tych parę korekt, o których pisaliśmy.
                            Czekam na następne z Londynu..
                            Ewa, ty zawsze jesteś miła Niestety Basieńka wyjechała na studia do Warszawy i nie będę miał już okazji jej zgarnąć. Tym bardziej, że mnie matura w tym roku czeka
                            Zamieszczone przez Elandril
                            I ja zaczekam na następne z Londynu. Jako streetphoto to drugie raczej się nie kwalifikuje.
                            W pierwszym tylko domyślam się, co autor chciał powiedzieć. I braknie tu jakiegoś momentu decydującego. Podoba mi się powtarzający napis, ale to trochę za mało. Trzeba to było bardziej wyeksponować.
                            spośród 3200 zdjęć z Londynu muszę najpierw kilka wybrać
                            Regulamin pkt 8

Komentarz

• kucza21
                              Uzależniony
                              • 2007
                              • 518

Zamieszczone przez Malin
                              Dużo nie robiłem w portrecie, dopiero się uczę, ale dzięki za uwagi. Portrety podejrzewam kierują się innymi zasadami niż "złota zasada kompozycji", mówię tu o mocnych punktach...
                              Zle podejrzewasz.
                              Portrety kieruja sie wlasnie tymi zasadami o ktorych napisales wyzej

Komentarz

Pracuję...