Teleobiektyw do 750 zlotych dla 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _igi
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2035

Teleobiektyw do 750 zlotych dla 350D

Witajcie, to moj pierwszy post na tym forum.

Mialem skonstruowac sobie zestaw do zrobienia zdjec slubnych za okolo trzy tysiace, razem z kolega Mi.B z innego forum doszlismy do wniosku, ze przy tak okrojonym budzecie na caly zestaw najlepiej jest wybrac:
    • 350D Kit (roznica midzy body a kit'em to zaledwie 50 zlotych, moge przezyc jeden obiektyw wiecej ) za 1550 zlotych
    • karte pamieci SanDisk 2gb, jedna sztuke za 75 zlotych
    • dodatkowy akumulator za 85 zlotych
    • obiektyw staloogniskowy EF50/1.8 II za 320 zlotych

na razie mamy zagospodarowane 2030 zlotych, ale potrzebujemy dwie rzeczy: lampe blyskowa i teleobiektyw. Nie bede zasmiecal forum dwoma tematami i sie zapytam o obie rzeczy w jednym temacie.

Teleobiektyw ma miec ogniskowe w zakresie 50 - 200 i ma kosztowac nie wiecej jak 750 zlotych. Moje typy:
    • Canon 75-300 za 720 zlotowek
    • Sigma 55-200 za 560 zlotych

No i lampa blyskowa, w zasadzie najistotniejsza sprawa przy tego typu zdjeciach, do 700 zlotych, zeby sie nadawala do zdjec z zoomem (nie koniecznie w pelnym zakresie ogniskowych powyzszych obiektywow). Moje typy to:
    • Metz 44 AF-4 za 630 ,-
    • Canon 220EX za 590,-
    • Sigma EF-500 za okolo 700 zlotych

Nie znam sie zbytnio na sprzecie, mam dwa miesiace z hakiem i pelno checi na nauczenie sie wszystkiego, wiec jakakolwiek pomoc mile widziana

Z gory wielkie dzieki, Ignacy
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
  • zbyszekjan
    Początki nałogu
    • 2007
    • 348

http://www.canon-board.info/search.php?do=process
    http://www.canon-board.info/showthre...ghlight=75-300
    i wiele podobnych
    pozdrawiam

Komentarz

• _igi
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2035

No dobrze, z tego wynika ze szkielka ktore podalem najlepsze nie sa i mam wziac 55-200 USM. A co, jesli chodzi o lampe, czy 220EX wystarczy?
      5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• WaldekA
        Bywalec
        • 2006
        • 246

Zamieszczone przez _igi
        No dobrze, z tego wynika ze szkielka ktore podalem najlepsze nie sa i mam wziac 55-200 USM. A co, jesli chodzi o lampe, czy 220EX wystarczy?
        Lepiej weź Tamrona 17-50 f/2.8 albo 28-75 f/2.8 i odpuść sobie 50 f/1.8. Tele na ślubie średnio przydatny jest. 220EX może być za mało. Z budżetowych to używana 380EX lub 550EX. I używać jak najmniej. Lampy :-)
        Ostatnio edytowany przez WaldekA; 4865.
        Kiedyś tu była stopka:-)

Komentarz

• Chris_11
          Uzależniony
          • 2006
          • 572

Jeśli już chcesz teleobiektyw do ok. 800 zł. to postaraj się poszukać Canona 70-210 f/3.5-4.5. Obiektyw już nie produkowany, natomiast genialny optycznie. Ostatnio widziałem jakiś na allegro. A jeśli nie ten to osobiście mam i polecam Tamron 55-200 f/4-5.6. Obiektyw za około 400 złotych, a robi naprawdę przyzwoite zdjęcia. Co do lampy to odpuść sobie 220EX i poszukaj używanej 420EX za około 500 złotych lub 430EX, ale to już około 700 złotych.
          Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Komentarz

• JaBlam
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1304

350D Kit (roznica midzy body a kit'em to zaledwie 50 zlotych, moge przezyc jeden obiektyw wiecej ) za 1550 zlotych
            karte pamieci SanDisk 2gb, jedna sztuke za 75 zlotych
            dodatkowy akumulator za 85 zlotych
            obiektyw staloogniskowy EF50/1.8 II za 320 zlotych
            Doloz 300 zl i wez sobie 400D zamiast 350D i bedziesz o wiele bardziej zadowolony. Jak chcesz to moge ci uzyczyc paragonu na zakup Canona 400D to jeszcze 270 zl Cashbacku dostaniesz ale to musialbys sie pospieszyc bo chyba 9 dni do konca wysylania. Wtedy cena by cie wyniosla tyle co 350D a roznica miedzy nimi jest i to spora. A zamiast 85zl na akumulator kup sobie Golda za 30 i bedziesz mial 50 zl w kieszeni. Ja mam 2 zapasowe od roku i jeszcze ani razu nie zawiodly.

50 1.8 jeszcze zdazysz sobie kupic. Na razie zalatw puszke i lampe. Kitem tez sie da robic tylko trzeba przymknac...w raie pytan na priv.

----------------------------------------
            Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• _igi
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2035

Dobra, juz chyba mam. Zestawik wyglada tak:

Lustro - Canon 400D + KIT (1950,-)
              Obiektyw - Canon EF50/1.8 II (320,-)
              Lampa - 430EX (870,-)
              Karty - 2x SanDisk 2GB (150,-)
              Dodatkowy akumulator za jakies 90 zlotych

Razem 3380 ,- i sprzet jest na poziomie, jesli bede chcial uciac troche kasi to zamiast 400D wsadze 350D i zaoszczedze 400 zlotowek Co o tym sadzicie?

Komentarz

• solti
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1159

Zamieszczone przez _igi
                jesli bede chcial uciac troche kasi to zamiast 400D wsadze 350D i zaoszczedze 400 zlotowek Co o tym sadzicie?
                Posłuchaj JaBlam'a i nie rób tak. Możesz przyciąć na akumulatorku i tej 50'tce (może poczekać, a akumulatorek weźmiesz tańszy). Jak kupisz 350D to będziesz tego po czasie naprawdę żałował. Będzie gorzej wymienić, niż tylko po krótkim czasie dokupić 50'tkę.
                Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                galeria na forum Canon-board
                galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                galeria.solti.pl

Komentarz

• michal_sokolowski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1159

bierz 400 D człowieku.
                  w 350 D mam taki wyświetlacz LCD że g.............. tam widać. A wyświetlacz to potrzebna rzecz.
                  druga sprawa to matówka - myślę że jest jaśniejsza niż w 350D - to też bardzo ważne. Ale dopytaj jeszcze innych (pomóżcie mu).
                  jak weźmiesz 350D to będziesz sobie w brode pluł człowieku.
                  moja fotografia ślubna oraz dziecięca i kobiet na CB - zapraszam!

Komentarz

• _igi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2035

A czym takim, poza dwoma megapikselami i systemem czyszczenia matrycy oba modele sie roznia? Pytalem sie najlepszego przyjaciela internauty, ale odpowiedzial mi tylko, ze tymi dwoma funckami, lekko poprawiona ergonomia i paroma duperelami ;D

Komentarz

• jotes25
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 3609

Zamieszczone przez _igi
                      A czym takim, poza dwoma megapikselami i systemem czyszczenia matrycy oba modele sie roznia? Pytalem sie najlepszego przyjaciela internauty, ale odpowiedzial mi tylko, ze tymi dwoma funckami, lekko poprawiona ergonomia i paroma duperelami ;D
                      Przede wszystkim AF, który w 350 jest kiepściutki, w 400 całkiem przyzwoity.

Komentarz

• michal_sokolowski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1159

Zamieszczone przez michal_sokolowski
                        bierz 400 D człowieku.
                        w 350 D mam taki wyświetlacz LCD że g.............. tam widać. A wyświetlacz to potrzebna rzecz.
                        druga sprawa to matówka - myślę że jest jaśniejsza niż w 350D - to też bardzo ważne. Ale dopytaj jeszcze innych (pomóżcie mu).
                        jak weźmiesz 350D to będziesz sobie w brode pluł człowieku.
                        przeczytaj to jest na górze człowieku

Komentarz

• solti
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1159

Zamieszczone przez _igi
                          Kpisz, czy tak zupełnie na poważnie to mówisz? Z całym szacunkiem dla przyjaciela internauty, ale o fotografii to on nie ma pojęcia i lepiej niech nie wypowiada się na tematy, w których nie czuje się mocny.
                          Te 2 popierdułki to akurat najmniej ważne różnice. Ważniejszy jest lepszy AF, matówka, wyświetlacz. Zwłaszcza AF.
                          Różnica w komforcie pracy będzie naprawdę odczuwalna.
                          Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
                          galeria na forum Canon-board
                          galeria na stronie lotnictwo.net.pl
                          galeria.solti.pl

Komentarz

• michal_sokolowski
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1159

Zamieszczone przez michal_sokolowski
                            przeczytaj to jest na górze człowieku
                            to było do człowieka który miał wątpliwości

Komentarz

• JaBlam
                              Pełne uzależnienie
                              • 2006
                              • 1304

to niech jeszcze raz popatrzy ten kolega. Nie wiem dlaczego namawia cie na gorszy sprzet jesli mozesz miec lepszy? ... ostatnio kolega sie napalil na 350D , polecilem mu 400D. No w koncu dal sie jakos namowic, ale.... jak 2 dni poniej zobaczyl 350D to dziekowal ze mu podsunalem ten 400D.

Z tego co widzialem to masz wiekszy wyswietlacz (te 2 male z 350D polaczone w jeden) , masz odkurzacz ktory moze sie przyda moze nie ale posiadanie nie boli. Masz tez 2 mln pixeli ktore chyba lepiej jak sa ...) Dodatkowo ma o wiele lepiej dzialajacy AF niz 350D i w ogole jakos tak przyjemniej mi sie trzymalo niz 350D nie mowiac o tym ze nie wierzylem ze 1.5 roku temu robilem nim fotki!....
                              Jesli sie namyslisz na 400D to daj znac to Ci dam paragon na Cashback i dostaniesz kase.

Nie wiem czemus sie uczepil tego akumulatora za 90 zl. Nie szkoda Ci kasy? Na jednym zrobisz do 400-500 fotek, drugi za 30 zl starczy ci na kolejne. Za roznice w nich kupisz sobie torbe na aparat albo czyscik do obiektywu albo opijesz dobry zakup. Oczywiscie twoj biznes ale moim zdaniem troche szkoda przeplacac na takim akcesoriu.

http://www.allegro.pl/item302239308_...klep_w_wa.html

http://www.allegro.pl/item304754244_...0_s70_s80.html

http://www.allegro.pl/item308527511_...c_tandety.html

Pamietaj ze potem latwiej ci bedzie opchnac 400D niz 350D. Jak juz chcesz koniecznie 350D to mam znajomego w Wawie ktory ma malo smigane 350D z kitem i Tele 70-300 Canona..... I chce kupic 30D a na 350D zrobil moze 1500 klatek.

----------------------------------------
                              Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

Pracuję...