Wężyk radiowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adam_k
    Bywalec
    • 2006
    • 235

Wężyk radiowy

Czy są produkowane węzyki radiowe np. do 5D lub seri 1
    chodzi mi o typowe radio nie IR.
    Wydaje mi się że kiedyś coś takiego widziałem na allegro ale pewny nie jestem
    Ostatnio edytowany przez adam_k; 5640. Powód: Wężyk radiowy
  • Silwe
    Bywalec
    • 2005
    • 164

ostanio też coś takiego widziałem na allegro, ale nie pamiętam czy to nie był wtyk na mikro Jacka czy ten 3 pinowy. w 5D chyba jest ten sam wtyk co w 20D.

W każdym razie było to chińskie produkcji. Ale nie widzę tego teraz na allegro. Chyba był ponizej 200 PLN.

Miał w pilocie antenkę. W każdym razie przeróbka micro Jacka na gniazdo 3 pinowe takie jak jest 20D nie jest problemem.
    Staram się, ale za mało...

Komentarz

• orte
      Bywalec
      • 2006
      • 172

zapewne to widziałeś

http://www.allegro.pl/item162868549_...anona_hit.html

Komentarz

• adam_k
        Bywalec
        • 2006
        • 235

dzieki to chyba to bo canon chyba nie robi czegoś takiego?

Komentarz

• Silwe
          Bywalec
          • 2005
          • 164

Dokładnie. Można to zastosować w sumie do każdego Canona.
          Staram się, ale za mało...

Komentarz

• adam_k
            Bywalec
            • 2006
            • 235

a są dostępne takie redukcje z mini jacka na wtyk do 5D czy pozostaje tylko opcja zabawy z lutownicą. Lubie sobie czasem coś zrobić samemu ale musiał bym kupić normalny wezyk i go zniszczyć dla wtyczki a było by szkoda

Komentarz

• Peri Noid
              Uzależniony
              • 2006
              • 604

Ja mam taki chiński wężyk do 30D (taki sam będzie do 5D), który ma dodatkowe gniazdo mini jack. Sprawdzałem czy to działa podłączając do tego dniazda drugi wężyk właśnie z taką końcówką - działa. Więc można by i tak "bezinwazyjnie" podpiąć tą radiówkę. Tylko nie wiem, jak to się będzie kalkulować cenowo. Ale jeśli zwykły wężyk miałby szansę równieć ci się przydać - to jest to rozwiązanie.
              Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Komentarz

Pracuję...