Canon jako dysk?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Vangelis

Canon jako dysk?

Witam!
    Czy jest możliwość spowodowania, aby Windows XP widział aparat Canon S2 IS jako dodatkowy dysk (oznaczony kolejną literką alfabetu)? Jakiś sterownik, programik? Potrzebne jest mi to do odzyskania jednego, skasowanego zdjęcia z karty aparatu. Chcę uniknąć kupowania czytnika kart. Programów do odzysku nie brakuje, ale te które testowałem odczytują jedynie dane z dysków.
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

niestety, ale z tego co się orientuję, to nie ma żadnych sterów/programów/itp do zrobienia dysku z aparatu. Też miałem z tym problem, ale wolałem wydać 40zł na czytnik 32 in 1 + hub USB.

Komentarz

• Vangelis

Trochę powalczyłem i muszę przyznać Ci rację. Nie da się W każdym razie dzięki za odzew.

Komentarz

• shipa

Problem - Pomóżcie

witam jestem nowym użytkownikiem.Mam od niedawna Canon Power Shot A 700 i w związku z tym mam pytanie.Dlaczego komputer nie widzi mojego aparatu po jego podłączeniu przez USB jako dodatkowego twardego dysku tak jak to mam miejsce w innych aparatach cyfrowych.Czy istnieje możliwość przesłania czegoś z komputera do aparatu.

Komentarz

• shipa

a gdybym przez czytnik kart wgrał jakiś np. film czy po włożeniu karty do aparatu jest możliwe że oglądnę go na aparacie

Komentarz

• micles
            Zablokowany
            • 2006
            • 4359

Niestety, ale już z tym kombinowałem, nie da się.

Komentarz

• cienty

Canon jako dysk

witam

Niestety nie macie racji, Canon może służyć jako dysk. Trzeba tylko do TC wgrać odowiedni plugin.

pozdrawiam Jarek

Komentarz

• rolaj
                Uzależniony
                • 2006
                • 584

Zamieszczone przez cienty
                witam

Niestety nie macie racji, Canon może służyć jako dysk. Trzeba tylko do TC wgrać odowiedni plugin.

pozdrawiam Jarek
                Rzeczywiście. Ale ten plugin nie obsługuje wszystkich modeli. Np. nie dotyczy 20D i 30D. Na stronie TC PL jest dokładna lista wspieranych aparatów. Nie wszystkie się łapią. Rzecz w tym, że mając nikona d100 nie musiałem mieć pendraka, każdy XP widział go jako dysk i mogłem sobie przenosić na aparacie cokolwiek. Z canonami jest inaczej. W najlepszym wypadku niektóre mogą służyć jako dysk i tylko tam gdzie jest ww. wtyczka.
                Ostatnio edytowany przez rolaj; 5875.

Komentarz

• micles
                  Zablokowany
                  • 2006
                  • 4359

Tylko skąd będziesz miał TC z pluginem na nieswoim kompie/kompie bez neta/kompie bez uprawnień? Będziesz latał z dyskietką?

Komentarz

• schabu
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1352

kiedys w pracy mialem nikona d100.bylem mocno zdziwiony jak kupilem 300D i nie moglem sobie wgrac na karte danych przez aparat. nie wiem, moze sie myle i nich ktos mnie poprawia - ale przeciez taki "myk" to zaden problem dla canona. nawet dla sony
                    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Komentarz

• blum
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 509

Zamieszczone przez micles
                      Tylko skąd będziesz miał TC z pluginem na nieswoim kompie/kompie bez neta/kompie bez uprawnień? Będziesz latał z dyskietką?
                      z pendriv'em na szyi na smyczy CB? ;-) ja mam na takim poczte, komunikator i wlasnie tc ale z pluginem do pda

Komentarz

• cienty

@micles piszesz że kombinowałeś i nie mogłeś, to Ci piszę że można. Teraz mówisz że nie będziesz latał z dyskietką. To pewnie będziesz latał z czytnikiem.

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

Jak na moje, to łatwiej jest jednak wydać 20zł na czytnik niż codziennie chodzić do szkoły/pracy/innego miejsca z aparatem za 2000+ zł i do tego z pendrive'em + TC + plugin. Czytnik to czytnik - transfer ~12 razy szybszy, a jak ci się rozwali to nie bulisz 2000+ tylko 20.

Komentarz

• blum
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 509

Zamieszczone przez micles
                            łatwiej jest jednak wydać 20zł na czytnik niż codziennie chodzić do szkoły/pracy/innego miejsca z aparatem za 2000+ zł i do tego z pendrive'em + TC + plugin.
                            TC + plugin znajdowalby sie w pamieci pendriva wiec nie nosisz osobno ;-) nosilbys tylko aparat + pendrive + kabelek :rolleyes:
                            to nie lepiej juz chodzic z plyta rw.. bo rozumiem, ze w szkole nie chcesz robic zdjec tylko je pokazywac.. chyba ze kompy u Ciebie w szkole nie maja napedow optycznych
                            jesli ich nie maja to IMHO najlepiej czytnik.

Komentarz

• cienty

przecież ja nie rozważam co lepiej!! Pisałeś że kombinowałeś i nie dałeś rady, więc chciałem Ci pomóc, a Ty teraz udowadniasz co lepiej. Mam gdzieś to, czy będziesz używał TC czy będziesz używał czytnika. Na marginesie,A95 nigdy nie kosztował 2000zł.

Komentarz

Pracuję...