czy ktoś używa jakiejś? są na allegro z klejem i bezklejowe, które ponoć trzeba montować za pomocą wody. czy ktoś może polecić jakąś przydatną i praktyczną i od razu zapodać linka?
Folia ochronna na ekran 30D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
najpierw przeanalizuj po co Ci to????
Moim zdaniem zbedny bajer -
jak to po co? aby nie porysować ekranu, ale podejrzewam, że przejrzystość tego po czasie drastycznie malejeI am FXKomentarz
-
Nie wiem jak dlugo juz uzywasz swoj sprzet ale z mojego doswiadczenia wynika ze porysowanie ekranu nie jest takie proste. Bez nadmiernego chuchania i dmuchania na sprzet, moj EOS20d przezyl 6 miesiecy w Iraku (kurz, pyl, piach), miesiec na Spitsbergenie (wilgoc, wiatr i okruchy skal) i sporo wypraw krajowych - przyrodniczych (wlacznie z walnieciem w bloto sniezne - jak lod sie pode mna zalamal). Jak do tej pory na wyswietlaczu nie ma najdrobniejszej rysy. W zwiazku z powyzszym mysle ze papranie sie z dodatkowymi foliami jest troche bezsensowne. Ale oczywiscie zrobisz jak uwazasz, tylko sprawdz czy potem nie bedziesz sie meczyl z wyswietlaczem zapapranym klejem.Komentarz
-
w sumie to niedługo
co do kleju to właśnie czytałem, że ewentualne jego usunięcie graniczy z cudemI am FXKomentarz
-
Witam..
Ja tydzien temu zakupilem sobie Folie Bezklejowa na allegro firmy GLLASER do 400D.
Jestem z niej zadowolony, mozna ja odklejic kiedy sie tylko podoba i nie sprawia to zadnej trudnosci.
Montaz wyglada tak ze dajesz pare kropli na folie lub na LCD i sobie dopasowujesz .40D + 17-40 + 50 f/1.4 + 28-135 + 190XProBKomentarz
-
podpisauję się pod tym co napisał CYNIG. Folia jest zbędna. Po kupnię puszki kupiłem bezklejową folię na allegro. Po 3 mies ją zdjąłem.Po pół toku uzywania bez, nawet jednej ryski na ekranie. Ale dla lepszego samopoczucia możesz nabyć. Od czasu do czasu przejedź tylko jakąś pianką do LCD
pozd.
AKomentarz
-
-
i wszystko jasne. dzięki chłopaki. chyba zaoszczędzę te kilkanaście złotych i pójde za to na piwo.I am FXKomentarz
-
-
Komentarz
-
Krótko powiem - lustrzanka to nie kompakt. LCD porysować się łatwo nie będzie chciał. Daj spokój z foliami.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
:] da sie :] i to o dziwo PLASTIKOWĄ sprzaczka od paska!7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
Mój śmietnik
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz