430EX luz

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jotka
    Coś już napisał
    • 2005
    • 75

430EX luz

Witajcie
    Czy Wasze lampy rowniez maja luz na glowicy, szczegolnie widoczny przy polozeniu 75 stopni do gory?

hmmm

pozdrowienia
    JK
  • fotoania

Zamieszczone przez jotka
    Witajcie
    Czy Wasze lampy rowniez maja luz na glowicy, szczegolnie widoczny przy polozeniu 75 stopni do gory?

hmmm

pozdrowienia
    JK
    Tak, mają :/ I zauważyłam to w jakieś dwa, może trzy dni po kupieniu tej lampy. To znaczy wtedy się to pojawiło...

Komentarz

• fICHU
      Bywalec
      • 2005
      • 200

Maja. Od nowosci. Irytujace ze sprzet za 1kpln jest tak badziewiasto wykonany. Ale takie zycie.

To sie chyba postep nazywa. (i tak kliencie kupisz cos nowego za rok, a jak nie to my ci w tym pomozemy).

pozdrawiam
      f.
      7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
      Mój śmietnik

Komentarz

• yogi-bear
        Początki nałogu
        • 2005
        • 366

Mówicie o tym 1mm o który można ją "podciągnąć wyżej"? Nawet bym nie pomyślał żeby się do tego przyczepić. Nie przesadzajcie że taki "luz" świadczy o badziewiastym wykonaniu Ciekaw jestem jak to wygląda w 580EX. Zapewne jest tak samo. Mi w niczym nie przeszkadza...

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Qrde u mnie w 580EX tez jest kawaleczek luzu... wyrzucic przez okno czy wstawic do gablotki i odkurzac co jakis czas? .

A serio - naprawde wam to przeszkadza? Warto tracic nerwy dla az takiego pieszczenia sie sprzetem?
          W sumie tez tak kiedys mialem 8) , ale im wiecej sie foci i ufa sprzetowi, ktory sie posiada niezaleznie od drobinek kurzu, minimalnych luzow czy rysek tym bardziej sie czlowiek uodparnia na takie *******ki .

Komentarz

• KuchateK
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 4895

Wlasnie sprawdzilem jakie moja 580'tka ma luzy Patrzcie... Rok robilem zdjecia i nie przeszkadzalo mi to a teraz... Masakra

Czy to wychodzi na zdjeciach? Bo jesli nie to po co sie tym przejmowac?
            ...

Komentarz

• BolekZ
              Bywalec
              • 2006
              • 101

Chyba się zastrzelę Moja 580EX ma luzy Muszę sprawdzić czy nie mam poruszonych zdjęć
              30D; C17-40/4; C24-105/4; C70-200/2,8; C100/2,8 Macro; C 580EX

Komentarz

• Jacek S.
                Coś już napisał
                • 2006
                • 67

Hmm a moja 580EX nie ma żadnego luzu.. Hmm proszę poradzcie co mam robić,może oddać do serwisu, może jest zepsuta?
                350 + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

Komentarz

• fotoania

Całe CB... Z całym szacunkiem panowie - nikt nie mówi, że to problem, że to wpływa na jakość zdjęć. jotka zadała zwykłe pytanie. Dostała pare normalnych odpowiedzi, a przyszli do dyskusji inni Użytkownicy i robią z autorki postu idiotkę.

edit: literówka
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 6540.

Komentarz

• zanussi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 1696

moja droga jotko .... i fotoaniu. luz ten przez fachowców nazywany floooz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lampy Canon. luz ten niewluje wszelkiego typu niewłaściwe traktowanie lamby błyskowej i zmniejsza do zera możliwość wyrwania lampy z obudowy a obudowy z sanek (a sanek z aparatu może) nie przejmował bym się tym niezwykle pożądanym loooozem.
                    pozdrawiam
                    Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• fotoania

Zamieszczone przez zanussi
                      moja droga jotko .... i fotoaniu. luz ten przez fachowców nazywany floooz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lampy Canon. luz ten niewluje wszelkiego typu niewłaściwe traktowanie lamby błyskowej i zmniejsza do zera możliwość wyrwania lampy z obudowy a obudowy z sanek (a sanek z aparatu może) nie przejmował bym się tym niezwykle pożądanym loooozem.
                      pozdrawiam
                      Dziękuję zanussi. Nie mówię, że się nim przejmuję. Gdzie to powiedziałam/napisałam? :-)

Komentarz

• Jacek S.
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 67

Zanussi lepiej nie mów nic o looozie bo naprawdę zacznę się przejmować tym brakiem luzu
                        350 + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

Komentarz

• tdfoto
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 292

Zamieszczone przez Vitez
                          Qrde u mnie w 580EX tez jest kawaleczek luzu... wyrzucic przez okno czy wstawic do gablotki i odkurzac co jakis czas? .

A serio - naprawde wam to przeszkadza? Warto tracic nerwy dla az takiego pieszczenia sie sprzetem?
                          W sumie tez tak kiedys mialem 8) , ale im wiecej sie foci i ufa sprzetowi, ktory sie posiada niezaleznie od drobinek kurzu, minimalnych luzow czy rysek tym bardziej sie czlowiek uodparnia na takie *******ki .

Vitez - dokladnie tak.... im wiecej robie fotek tym mnie czyszcz matryce, tym mniej jest ona brudna ,,,,, a zmieniam czesto szkla....
                          Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
                          Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Komentarz

• akustyk
                            gajowy
                            • 2004
                            • 12226

motyla noga... moja 420EX nie dosc ze przy 75st ma luz, to rowniez przy 60st.

a przy obrocie w poziomie to w zasadzie w kazdym polozeniu "dyga" (lekko, ze lekko, ale mozna wypunktowac)...

radzicie sprzedac, czy probowac z tym zyc? ;-)

Zamieszczone przez fotoania
                            Całe CB... Z całym szacunkiem panowie - nikt nie mówi, że to problem, że to wpływa na jakość zdjęć. jotka zadała zwykłe pytanie. Dostała pare normalnych odpowiedzi, a przyszli do dyskusji inni Użytkownicy i robią z autorki postu idiotkę.
                            nie... to nie tak. my po prostu sobie robimy zarty z onanizmu sprzetowego. tak, zeby samych siebie przekonac, ze onanistami wcale nie jestesmy. ani troche
                            Ostatnio edytowany przez akustyk; 984.
                            www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...