Tani fisheye?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JaBlam
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1304

No faktycznie.. odkrycie ze 16 mm 2.8 na cropie bedzie dawal wezszy obraz niz 8 mm na cropie. Ciemnica straszna. Mozna sie bawic ale i tak chyba sensowniejszym wyjsciem jest ta tokina z AF badz jakas uzywka Sigmy.

----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Komentarz

• senner
      Początki nałogu
      • 2007
      • 328

Zamieszczone przez JaBlam
      No faktycznie.. odkrycie ze 16 mm 2.8 na cropie bedzie dawal wezszy obraz niz 8 mm na cropie..
      rozumem że mówisz o pelengu?..
      bo ten wynalazek tutaj ma 12 mm

(też jestem przyzwyczajony do podawania najpierw ogniskowej a później światła, nie odwrotnie)

in film we trust

Komentarz

• romko
        Coś już napisał
        • 2007
        • 75

Rzeczywiście na cropie Zenitar 2.8/16 to taki sobie efekt. Optycznie fajne szkło, ale to zaledwie "semi" fish eye na cropie. Dziś kupiłem, pierwsze próby w pracy . Mój 5D w drodze, mam nadzieję, że jest jak piszecie i na FF efekt będzie lepszy. Dla zainteresowanych wstawiam 2 próbki
        5 gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8 MK II, Canon 70-200/2.8, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
        to tylko 1 %...

Komentarz

• senner
          Początki nałogu
          • 2007
          • 328

ja już zakupiłem zenitara [od kolegi Bagnet007 - polecam - uczciwie miło i po przystępnych cenach :] po wcześnieszych rozterkach tego typu i wertowania wszystkich wątków zawierających 'fisheye' i potwierdzam to co już100 razy było powiedziane i pokazane tu na górze - na cropie efekt 'taki sobie' ale za to na FF - miodzio takim sposobem w mojej torbie znalazło się drugie body a mianowicie analogowy EOS 300 :]
          Ostatnio edytowany przez senner; 10607.

in film we trust

Komentarz

• senner
            Początki nałogu
            • 2007
            • 328

sample z zenitara 2,8/16 z FF z analoga w bliźniaczym wątku => http://canon-board.info/showthread.p...001#post452001
            Ostatnio edytowany przez senner; 10607.

in film we trust

Komentarz

Pracuję...