[Warszawa]16/17.06 sob/nd Zwiedzanie tunelu średnicowego

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GaGacek
    Bywalec
    • 2005
    • 235

kurcze to Ci gratka pozwiedznia - chętny tylko czemu szkoła
    ten zapch tunelu jest nie opisania i kurcze na fotkach nie da się go utrwalić
    Are you brave enough?

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Jak ktos slabiej oszklony to moge wziac 17-40 czy 24-105 tak na wszelki wypadek ale Żywiec 0.65ml za pozyczenie

Komentarz

• stratus
        Początki nałogu
        • 2006
        • 398

A niech tam - też będę, a że jestem leniwy to będę jechał z Ochoty do Centrum furką i mogę chętnych zabrać po drodze (max 4 osoby), a z tamtąd to chyba tylko nocny do Powiśla.
        Moje zabawki
        Moje zdjęcia

Komentarz

• GaGacek
          Bywalec
          • 2005
          • 235

Zamieszczone przez Vitez
          Jak ktos slabiej oszklony to moge wziac 17-40 czy 24-105 tak na wszelki wypadek ale Żywiec 0.65ml za pozyczenie
          no popatrz jaki obrotny
          ja będę
          Are you brave enough?

Komentarz

• K2_verti
            Bywalec
            • 2005
            • 214

wpadnie sporo osób, z moich znajomych z 4 osoby. będzie kupa mości panów
            D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Rzeczywiscie masa ludzi... ponad 200 lekko liczac.
              Wrazenia na biezaco:

- bardzo fajna okazja, moc bezkarnie polazic tunelem, ktorym sie do tej pory tylko przejezdzalo okazjonalnie
              - cud architektury w sensie ze sie jeszcze trzyma. Oby im starczyly te 4 miesiace
              - kilka fajnych przejsc i wyjsc po drodze

Zdjeciowo:

- Sigma 20 1.8 sobie w tak trudnych warunkach mocno srednio radzila. Mimo wspomagania z lampy i czasem blyskania w trybie M - sporo zdjec spudlowana totalnie z ostroscia. Przy nastepnej okazji sprobowalbym sie jednak nie bawic w AF a nastawic hiperfokalna ( 11.8 m przy f 1.8 20mm na cropie 1.6) i pilnowac by mi nic waznego blizej niz 5m nie wlazlo .
              - ciekawe co wyjdzie z iso3200 na -2 EV

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Kilka wybranych zdjec:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

Reszta TUTAJ

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

To jest tak ciągnięte? No to nieźle! Szkoda, że tyle ludzi było... Trochę to wygląda jak przepęd bydła...

Portrety w tunelu to IMHO kiepski pomysł, lepiej wziąć inną dowolnie wybraną ścianę. Obecność grafitti na jednej focie świadczy, ze można zwiedzać też w innych terminach

186,224, 243 na duży plus, na 190 ciekawy motyw, ale kadr trochę średni...
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                    To jest tak ciągnięte? No to nieźle! Szkoda, że tyle ludzi było... Trochę to wygląda jak przepęd bydła...
                    Ano niestety ... o wiele fajniejsza wycieczka by byla w jakies 20 osob a nie > 200 .

Portrety w tunelu to IMHO kiepski pomysł, lepiej wziąć inną dowolnie wybraną ścianę.
                    A to pamiatkowe 8) , bo Sigma 20 1.8 uzyta do portretow to jeszcze gorszy pomysl przy takim oswietleniu .

Obecność grafitti na jednej focie świadczy, ze można zwiedzać też w innych terminach
                    Dokladnie o tym samym pomyslalem + o tym czego uzyli graficiarze do oswietlania sobie sciany .

Szkoda ze praktycznie zadne zdjecie z pobocznych wyjsc nie wyszlo ... eh ta Sigma

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Nie wiem czy dobrze rozumiem bo zasady konkursu nie do konca sa konkretne i jasne no ale chyba sie pochwalic moge 8) :

"Najciekawsze prace zamieścimy na naszej stronie internetowej, a spośród ich autorów wylosujemy trzy osoby, które wyróżnimy stosownymi gadżetami kolejowymi."

Wish me luck w losowaniu .

Komentarz

• Alzail
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 574

wszyscy walili lampa a ty nie ale za to jest cos wiecej nic kilka glowek + czarne tlo ;]
                        350D

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Powtórka z rozrywki

Az wyedytowalem temat watku:

"
                          Uprzejmie informuję, iż w ramach Dni Techniki Kolejowej PKP Polskie Linie Kolejowe S.A Oddział Regionalny w Warszawie organizuje przemarsz tunelem średnicowym w dniu 16/17 czerwca 2007r. Zbiórka o godz. 0:30 na stacji Warszawa Powiśle.
                          "

Druga czesc emaila jakiego dostalem z zaproszeniem jeszcze milsza :
                          "Przy okazji tego spotkania chcielibyśmy wręczyć Państwu nagrody, które były do zdobycia w konkursie fotograficznym, dotyczącym remontu tunelu. W związku z czym, bardzo proszę o podanie rozmiaru koszulek/bluz lub kontakt telefoniczny."

Komentarz

• suchyHc
                            Uzależniony
                            • 2007
                            • 504

Raczej sie pojawie, bo dlugo na to czekalem - jak mnie znajomi wypuszczą z imprezy

Da sie tam zejsc od tego parkingu miedzy Smolną, a Jerozolimskimi?? - wstyd sie przyznac ale mieszkam w Warszawie od urodzenia i na dw.Powiśle nie byłem :-P
                            Skasowali mi ;(

Komentarz

• Anvers
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 160

To dzisiaj??? Zakończenie też na Powiślu?

Komentarz

• Vitez
                                zło konieczne
                                • 2004
                                • 19804

Zamieszczone przez suchyHc

Da sie tam zejsc od tego parkingu miedzy Smolną, a Jerozolimskimi?? - wstyd sie przyznac ale mieszkam w Warszawie od urodzenia i na dw.Powiśle nie byłem :-P
                                Da sie. Rok temu wlasnie od strony tego zejscia byl najwiekszy tlok ludzi na schodach.

Zamieszczone przez Anvers
                                To dzisiaj??? Zakończenie też na Powiślu?
                                Podejrzewam ze bedzie tak samo jak rok temu - zakonczenie na Srodmiesciu:

Komentarz

Pracuję...