oczywiście że nie każdy bebop. ja też poleciałem na balkon hehehe
ale mimo wszystko utrzymuję moje zdanie że obiektyw KIT to jedna z gorszych rzeczy nie licząc wszelkiej maści tanich tamronów jaka spotyka ludzi kupujących sprzęt za 3 koła i więcej a dawniej ponad 5 koła.
kit usm czy niekoniecznie?
Zwiń
X
-
-
chrzanisz il fuoco, ze tak brzydko powiem. tobie trafil sie byc moze kiepski obiektyw - ogolnie kitowi niczego w zasadzie zarzucic sie nie da, poza moze "jakoscia wykonania". rysuje lepiej niz kosztuje.. a ze masz pecha..Komentarz
-
Il fuoco, z rzeczy brakujących kitowi czy raczej plusów ujemnych to:Zamieszczone przez Il fuocooczywiście że nie każdy bebop. ja też poleciałem na balkon hehehe
ale mimo wszystko utrzymuję moje zdanie że obiektyw KIT to jedna z gorszych rzeczy nie licząc wszelkiej maści tanich tamronów jaka spotyka ludzi kupujących sprzęt za 3 koła i więcej a dawniej ponad 5 koła.
- osłona przeciwsłoneczna dobra. w zestawie nie dają a ja niestety dokupiłem jakąś uniwersalną i żałuję. niestety nie jest to obiektyw, w których chciałbym mocno inwestować, więc może ktoś doradzi osłonę niewinietującą?
- brak FTM. kto używał jakiś USM Canona ten wie. wygodna rzecz.
- zakres podstawowy. ten drugi kit czyli 17-85 wygląda lepiej (w sensie ogniskowych).
- bagnet jest plastikowy, podobnie jak reszta. nie sprawia to wrażenia mega solidności. plusem dodatnim jest waga - z trabantem jest praktycznie nieodczuwalny.
to o czym piszesz to jest Twoje wyłącznie prywatne zdanie oparte jak rozumiem na rozlicznych doświadczeniach. mam wrażenie że nadal ten obiektyw Cię przerasta, tylko go nadal nie odkryłeś (w sensie obsługi i przesłon). resztę już Ci napisali inni.gra i buczy bebopKomentarz
-
Różnice pomiędzy egzemplarzami są dosyć duże-kitowy jaki miałem przy 300D był porównywalny z 50/1,8 natomiast obecny kit z 350D jest niestety znacząco słabszy od poprzednika.
Czasami się zastanawiam czy nie odkupić 300D dla tego właśnie obiektywu
hehehe
Komentarz
-
może bez przesady. przerastać mnie już nie przerasta, robię fotki też na m42 więc umiem sobie poradzić. może faktycznie trafiłem na naprawdę zły egzemplarz. teraz mam v II usm, jest lepiej niż poprzedni ale dzisiaj jak zobaczyłem zdjęcia robione wczoraj to mnie się odechciało wogóle KITa podpinać.mydełko fa normalnie.| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
To jest jedna z pierwszych moich fotek, wogole wiec z KIT'a tez. Widac na niej bledy techniczne, nie wady obiektywu, bo tych (przynajmniej w wiekszosci) dzisiaj bym nie zrobil ale efekt wg mnie rekompensuje te wady i mnie w zupelnosci wystarcza...
Fotka zostala zrobiona jedynie przy wykorzystaniu filtra SkyGlow, obiektyw KIT, 350D, tylko zmniejszenie i delikatne wyostrzenie po zmniejszeniu.
Ostatnio edytowany przez Andee; 2865.Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.plKomentarz
-
-
a Ty dalej uparcie swoje,Zamieszczone przez Il fuocomoże bez przesady. przerastać mnie już nie przerasta, robię fotki też na m42 więc umiem sobie poradzić. może faktycznie trafiłem na naprawdę zły egzemplarz. teraz mam v II usm, jest lepiej niż poprzedni ale dzisiaj jak zobaczyłem zdjęcia robione wczoraj to mnie się odechciało wogóle KITa podpinać.mydełko fa normalnie.
http://www.jac0m.netlook.pl/wfoto/th...ls.php?album=1,
tu są moje pierwsze byle jakie fotki z eosa+kit, wyjątek stanowi 1 zdjęcie zrobione 50tkącanon | tylko zdjęcia pamiątkoweKomentarz
-
fajne fotki, aż zachęcają do kupienia kita 8)Zamieszczone przez jacama Ty dalej uparcie swoje,
http://www.jac0m.netlook.pl/wfoto/th...ls.php?album=1,
tu są moje pierwsze byle jakie fotki z eosa+kit, wyjątek stanowi 1 zdjęcie zrobione 50tką
nad czym ciągle się zastanawiam................................pozdro.,
m.
sprzedaj kita i kup stałkę canona 50/1_8- dokładnie tak jak radziłeś. po co Ci kit do kituZamieszczone przez Il fuocomoże bez przesady. przerastać mnie już nie przerasta, robię fotki też na m42 więc umiem sobie poradzić. może faktycznie trafiłem na naprawdę zły egzemplarz. teraz mam v II usm, jest lepiej niż poprzedni ale dzisiaj jak zobaczyłem zdjęcia robione wczoraj to mnie się odechciało wogóle KITa podpinać.mydełko fa normalnie.
gra i buczy bebopKomentarz
-
w tym zakresie ogniskowych, w tej cenie raczej ciężko cokolwiek sensownego kupić, IMHO warto go mieć jeśli nie stać Cię na jakąś alternatywę.Zamieszczone przez mxwfajne fotki, aż zachęcają do kupienia kita 8)
nad czym ciągle się zastanawiam................................
a tu jeszcze raz kit w akcji:
canon | tylko zdjęcia pamiątkoweKomentarz
-
znów fajne fotoZamieszczone przez jacamw tym zakresie ogniskowych, w tej cenie raczej ciężko cokolwiek sensownego kupić, IMHO warto go mieć jeśli nie stać Cię na jakąś alternatywę.
widzę, że masz też tamrona 28-70 f/2.8 - jak często masz problem z wyborem pomiędzy nim a kitem? jak dobrze ta para "koegzystuje"? bo mam canona 28-105 i stąd to ciągłe zastanawianie się, czy jest sens dokupywać kita... a 17-40 na razie nie kupię ;-)pozdro.,
m.
tamrona ma od ok 2 tygodni, na razie to podstawowy obiektyw, a kita zakładam tylko jeśli brakuje mi ogniskowej (np. w pomieszczeniach). Kiedy jeszcze będę używał kita czas pokażeZamieszczone przez mxwwidzę, że masz też tamrona 28-70 f/2.8 - jak często masz problem z wyborem pomiędzy nim a kitem? jak dobrze ta para "koegzystuje"? bo mam canona 28-105 i stąd to ciągłe zastanawianie się, czy jest sens dokupywać kita... a 17-40 na razie nie kupię
canon | tylko zdjęcia pamiątkoweKomentarz
-
i to właśnie robię. kupuję 50mm 1.8 canona, do tego 17-40 i jest lux w tym zakresie.| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
Il fuoco bzdury pisze... dobrze skwitowal to Czacha piszac, ze trafil na padniety egzemlarz :/
ja swoim kitem nawet makra strzelam
i o ile przypominam sobie wypowiedz Tomka Golinskiego, co na jednym z airshow podpial (na chwile) 17-40/f4 to teraz nie moze odroznic tych fot od wykonanych kitem - zreszta sami go spytajcie
Edit: aktualizacja linkaOstatnio edytowany przez gawryl; 438.350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.plKomentarz

Komentarz