Pokaż wyniki od 1 do 10 z 580

Wątek: 450D czy 40D, co wybrać?

Mieszany widok

Bywalec

Domyślnie

O ile różnica pomiędzy lustrzankami w jakości zdjęć jest rzeczywiści nieduża - o wyborze decydują drugo- i trzeciorzędne cechy lub specyficzne wymagania - to pomiedzy lustrzankami a kompaktami różnica jest przepaścista! Ale widzi się to na większych formatach zdjęć, nie na 10x15cm. ...

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    O ile różnica pomiędzy lustrzankami w jakości zdjęć jest rzeczywiści nieduża - o wyborze decydują drugo- i trzeciorzędne cechy lub specyficzne wymagania - to pomiedzy lustrzankami a kompaktami różnica jest przepaścista! Ale widzi się to na większych formatach zdjęć, nie na 10x15cm. ...
    dokładnie nie pamietam kiedy robiłem wieksze niz 20x30, osttnie 5 lat to tylko albumy dzieci 10x15 i ogladanie na monitorku i to niestety jest coraz częsciej laptop a nie zewnętrzny monitor po kalibracji
    opti

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu Zobacz posta
    zawsze podczas takich wynurzeń mówię: zobaczcie na stronę Juza photogrpfy jakie ten gość robił zdjęcia przepotopową 350-ką... wielu z nas nie jest w stanie z tego aparatu wyciągnąć połowę możliwości... ja też. niestety. miałem ją i było fajnie, nauka, rozumienie oc o właściwie tu w tym wszystkim chodzi..., ale teraz mam 50d i uważam, że ten aparat w szczegółach jest po prostu lepszy, bardziej funkcjonalny, ma znacznie większe możłiwości, które powoli staram się wykorzystywać, np. (pewnie się uśmiejecie) style obrazu (porstret, krajobraz i in.). Ja sobie ustawiam te style pod mój gust i tym się bawie... w 350 d tego nie miałem, co teraz dostrzegam. oczywiście można zrobić zdjęcia, a potem sobie w prog. komp. dodawć bajery, ale ja na to nie mam czasu i wolę od razu zrobić zdjęcie, które najlepiej, aby w ogole nie było później moderowane... i tyle. tego mi 350-ka nie do końca umożliwi.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Uprawnienia umieszczania postów