Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: pierwszy aparat: lustrzanka analogowa

Domyślnie pierwszy aparat: lustrzanka analogowa

Witam, moja dziewczyna ma fioła na punkcie fotografi, jednak jedynym aparatem jaki ma to jakiś cyfrowy soniak (5mpix) chciałem sprawić jej na urodziny jakąś analogową lustrzankę, jako przedsmak prawdziwej fotografii, jestem tradycjonalistą (sam jestem dj i gram z gramofonów) z braku kasy postanowiłem, że kupie jej jakąś lustrzankę, na cyfrową mnie nie stać, a nie chce kupować jakiegoś smętnego prezentu typu "miś" i pudło czekoladek. Do wydania mam około 250-300zł od razu powiem, że lubi robić zdjecia krajobrazów (przydałby sie jakis obiektyw pod to).

p.s: czy ten sprzęt jest coś wart:
    http://allegro.pl/zaawansowany-revue...784670305.html

Z góry dziękuje i Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez lukasbiggie ; 29-08-2011 o 11:42

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=20

A tak pozatym poszukaj sobie M42 forum w google

Domyślnie

Ja bym celował w to:

http://allegro.pl/canon-eos-5-piekny...796462183.html

Maszyna nie do zajechania.
    Tu była zakazana reklama

Nie podoba Ci się mój styl jazdy?
    Zejdź z chodnika !!!

Domyślnie

Podejrzewam że z budżetem 250-300 zł na aparat i obiektyw możemy zapomnieć o autofocusie - choć w krajobrazach nie jest on wcale niezbędny.

Można rozejrzeć się za Zenitem (egzemplarz w dobrym stanie to wydatek koło 50zł) i wybrać coś z masy obiektywów z gwintem M42... opisy niektórych możesz znaleźć tu - http://www.fotografowac.pl/

Druga możliwość to Canon z mocowaniem FD, będzie raczej drożej i wybór mniejszy..

PS: Nie zapomnij kupić od razu kilka filmów do prezentu
    6d - s 35 1.4 a - c 85 1.8 - t 16-28 2.8 - 430ex ii - yn 560 iii - s nx 10 - s nx 30 2.0
    past: 5d - 40d - 20d - c 28 1.8 - c 35 2.0 - c 17-40 4.0 l - t 90 2.8 vc - c 70-210 3.5-4.5 - t 17-50 2.8 - t 17-35 2.8-4.0

Paweł Postaleniec fotoBLOG

Domyślnie

Za 200-300zł to tylko eos 300 z kitowym obiektywem - bardzo dobrym. No i paczkę porządnych filmów za resztę pieniędzy.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kup jej coś "zabytkowego", eleganckiego, bez elektroniki, plastiku.
    Olympus, Minolta, Pentax - wybór jest spory.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Lustrzanka analogowa to dziś sprzet w odwrocie.Raczej dla już jej kiedys używających,Czy zakup dzis dla kogos kto zaczyna to dobry pomysł?Aparat i obiektyw w cyfrze pozwala juz na otrzymywanie zdjęc.W analogu dochodza koszty filmów ,obróbki itp.
    Opanowanie tego sprzętu to kilka lat nauki o ciemni,o filmach ich możliwościach slidach itp.
    Czy nie lepiej wystartowac z aparatem cyfrowym jednak .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Janmar,
    ograniczeniem jest budżet. W przeciwnym razie też polecałbym cyfrowe lustro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Zawsze można zacząć od czegoś.Jeśli masz wydać ileś złotych po to aby lezał nieużyteczny przedmiot,to kup kartę pamięci lub wpłać do uzupełnienia przy następnej okazji.W życiu osiagają swój cel wytrwali i konsekwentni a niekoniecznie bogaci IMHO.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 31-08-2011 o 11:20

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Prezent i sprzęt używany.... nie wypada. Można przecież kupić coś z elektroniki a w cenie do 300zł np ramkę cyfrową.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów