o rany, ale stypa ! szczególnie na 05. To głównie przez "młodego" bo jakiś wyszedł zrezygnowany
jedynie 01 ma w sobie jakąś radość. Może inne fotki są weselsze![]()
o rany, ale stypa ! szczególnie na 05. To głównie przez "młodego" bo jakiś wyszedł zrezygnowany
jedynie 01 ma w sobie jakąś radość. Może inne fotki są weselsze![]()
Parę fotek: http://biodar.flog.pl/
smutno, bardzo wąskie kadry , które nie bronią się. Mam nadzieję, że nie wziąłeś za to pieniędzyKażde zdjęcie w innej tonacji, to również nie jest w moim przekonaniu atut. Można by te zdjęcia obrobić inaczej, bardziej "światłoślubnie" wzorów masz w necie sporo.
IMO jednak warto również poprawić kompozycję kadrów.
Czyżby B&W ze względu na przepalone fotki??? IMHO kiepskie kadry, brak obróbki o ile robisz te fotki dla siebie to ok, ale jeśli chcesz na tym zarabiać odwiedz strony kolegów po fachu![]()
zdjecia za freerobione w rawach obrobka u mnie niestety lezy ale z czasem moze czegos sie poducze w tej dziedzinie a z ta ciemnoscia to chyba musze przestawic sobie monitor
i dzieki za opinie niestety nie mam okazji cwiczyc zebytnio reportazu weselnego gdyz nie trafiaja mi sie takie okazje
a kasy nie chce brac na pewno poki co za to bo wiem ze slabo. Pozdrawiam
co racja to racja, na wesele trzeba czasem trochę poczekaćja wtym roku nie byłem na żadnym
może w tym przypadku zdjęcia bez obróbki byłyby lepsze, tak czy owak, nie wolno się poddawać i trzeba próbować dalej
słuchaj a weś rozjaśnij wszystki na +1 i pokaz jak to wyjdzie ;>
Obróbka leży...
Ale z tych fotek, to wygląda że atmosfery to raczej nie było. Jedynie dziewczynka zdmuchująca świeczkę się broni.
a niektórzy jak zwykle sprowadzają wszystko do pieniędzy, zrobił jak umiała najbardziej i jeśli wziął za to pieniądze to już jego sprawa, młodzi pewnie wiedzieli kto będzie robił zdjęcia i jaki może być efekt. Czasami nawet "pro fotografowi" się coś nie uda, a jemu już nie powiecie czy brał za to pieniądze, chociaż zdjęcie wam się nie podoba.
Co do klimatu zdjęć, może weselny klimat był jak na stypie i to widać na fotkach, przecież nie każesz się ludziom uśmiechać na siłę, ludzie się bawią to jest atmosfera radości, szczęścia i zabawy, a jak się nie bawią to jedna wielka "kupa". można nawet powiedzieć że "z g*wna bata nie ukręci" nawet najlepszy fotograf.
kolego nie martw się, będzie kolejne wesele i będzie coraz lepiej, wystarczy ćwiczyć...
Ostatnio edytowane przez obcy21 ; 12-08-2011 o 17:37
Hmm, wydaje mi się wątek nie był prośbą o obróbkę, zdjęcia są za ciemne ale na tym (dla mnie najlepszym) zdjęciu była panna młoda. Po tych korektach tego ostatniego nikt już tak pewien nie będzie. To już wolę oryginał...