Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Zakup Sigmy bez zbędnego "bałaganu"

Mieszany widok

Domyślnie

A w wypadku ewentualnej wysyłki do kalibracji w/w Sigmy, to kalibrują z moją puszką (którą też trzeba wysłać) czy do wzorca?
    Jak ma się wtedy (jeśli ewentualnie trzeba wysłać również puszkę) współpraca puszki z innymi szkłami po kalibracji, tzn. czy nic nie będzie szwankowało?
    K.M.Ż

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Wszystko tak jak ustalisz z serwisem.Jeśli do wzorca ,to będzie dobrze lub żle bo problem moze być w body lub w jednym i drugim.Jeśli wyślesz z aparatem i jednym szkłem ,to może tak być że po powrocie inne szkła nie będą dobrze współpracować.Nie wiem co bym zrobił.Jeśli to możliwe a szklarnia nie nazbyt wielka ,to ideałem byłoby jechać z torbą szkieł i albo być przy kalibracji albo na telefon czy maila "step by step" szkło po szkle sprawdzać i podejmować decyzje.Ale jak osiągnac taki stopień współpracy z serwisem, to nie wiem.Jeśli problem nie występuje z innymi szkłami ,to ja zacząłbym od sprawdzenia szkła i kalibracji z wzorca.Pozdrawiam

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Piszę o kalibracji obiektywów: [niekoniecznie tego i u Sigmy]
    [Quote] "Wszystko jak ustalisz z serwisem...." [Quote]
    Problem jest wspólny dla wszystkich wymiennych obiektywów i korpusów.Ja postąpiłbym jak piszę.IMHO mogę ,prawda? Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
    A w wypadku ewentualnej wysyłki do kalibracji w/w Sigmy, to kalibrują z moją puszką (którą też trzeba wysłać) czy do wzorca?
    Jak ma się wtedy (jeśli ewentualnie trzeba wysłać również puszkę) współpraca puszki z innymi szkłami po kalibracji, tzn. czy nic nie będzie szwankowało?
    Tak jak pisali poprzednicy podczas kalibracji obiektywu serwisanci Sigmy nie ingerują w korpus aparatu, więc będzie spokojnie nadal działał z innymi obiektywami. Musisz tez wiedziec, że koszt wysyłki do Gdańska ponosi klient (20-30 PLN poprzez DHL) a sama kalibracja trwa około 2 tygodnie - w tym czasie sie ma więc puszki...

Uprawnienia umieszczania postów