Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: statyw pod lampę studyjną

TempleGrandin
    Guest

Domyślnie

Ja jednak wybrałabym Quantuumy, większość moich znajomych, którzy fotografują w mniej lub bardziej profesjonalnym studio korzystają z tego sprzętu i nie mają na co narzekać. Poza tym chyba lepiej kupić hurtem jedną markę w jednym sklepie, niż zamawiać wszystko z osobna

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuzynPit Zobacz posta
    http://www.cyfrowe.pl/wyposazenie-st...owietrzna.html
    a ja mam pytanie co powiedzie o tym statywie? to samo co te air`y quantuuma?
    Cena taka sama, co Quantuuma, wysokość ciut mniejsza, Quantuumy sprawdzone przez wiele osób. Poza tym kupując 2 Quantuumy w zestawie dostajesz całkiem wygodny futerał.

Sam wybieraj
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Domyślnie

no wiem wiem apropo tego zestawu. tylko pyt czy na max wysokości nie wygina go w żaden sposób?

Domyślnie

wiginać nie wygina, przy prawidłowym ustawieniu bez problemu trzyma lampa + okta 180

Dopiero zaczyna

Domyślnie

wyginają się te 200 bo cienkie są i nawet mała lampka z oktą potrafi go wygiąć, w sumie chyba tylko pod lampy systemowe się nadadzą albo pod jakieś doświetlenia typu 180ws. Ja używam Air'ów Quantuum i w sumie całkiem się dobrze sprawuję od kilku miesięcy. F&V z zatrzaskami fajne są tylko trzeba mieć klucz do niech bo ciągle się zatrzask rozkręca

Domyślnie

Wczoraj byłem w sklepie cyfrowe.pl zorientować się jakie statywy maja na stanie i koleś pokazał mi statyw bodajży firmy "walliflex" czy jakoś tak ale zapewniał że jest identyczny jak ten z funsportu co pokazałem bo taki mu funsport przysłali-niby zamiennik tego modeli.
    Rozłozyłem, poduszki powietrznej nie ma ale za to jest sprężyka która amortyzuje, zaciski hmmm trochę plastikowe więc nie wiem ile by przeżyły, no i wysokość rozłozyłem go prawie na maxa założyłem wcześniej quantuuma r300+ i hmmm zauważalne były lekkie odchylenia od pionu ale nie aż takie znowu rażące żeby coś mu było. To była goła lampa więc w przypadku okty pewnie trochę bardziej by się wygiał. Ja mam tylko BD więc duzy ciężar to nie jest. Cena to jakieś chyba 80zł. I tu pojawia się pytanie... Czy sens kupować tego czy warto dorzucić pare dyszek i kupić Quantuuma Aira?

Domyślnie

ja sam osobiście używam statywów ze sklepu Eltec w Warszawie, już dobre pięć lat u nich kupuję i jestem bardzo zadowolony

http://eltec.pl/search/statyw/Statyw...ica-16-mm.html

mysle że ten statyw na pewno sprosta wymaganiom, no i kosztuje 72zł

Domyślnie

Ostatecznie wybór padł na statyw F&V nie kojarze dokładnej nazwy ale wysokość to 290cm na zatrzaski, nie skręcany. Wydaje mi się że w porównaniu do quantuuma jest bardziej masywny i praca na 2-2.5m będzie bardziej stabilna niż u quantuuma. Porównywałem oba i wydaje mi się że quantuum bardziej się wyginał. Dalsze testy czekają już podczas normalnych zdjęć zarówno studyjnych jak i plenerowych:] Cena 89zł w Tarnowskich Górach.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam takie już prawie dwa lata i są naprawdę mocne.
    Także dobry wybór.

Domyślnie

Jedyne co zauważyłem to tylko to że chyba trzeba trochę te nakrętki przy zatrzasku blokującym skręcić bo fabrycznie za słabo trzymają na moje oko mimo że lampa nie zjeżdza:]

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów