Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12202122
Pokaż wyniki od 211 do 215 z 215

Wątek: Gorszy rok dla ślubokrętów ?

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    zdziwil bys sie ale sporo slubniakow nie robi komunii
    oczywisice ze sporo slubniakow nie robi bo nie ma przeciez tylu komunii ... ale tak samo wielu robi i jedno i drugie i tylko dlatego ta opisana sytuacja trafila do tego watku o gorszych czasach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darnok Zobacz posta
    .. a czy "ślubokręty" nie robią komunii ??

przedstawiona sytuacja dobitnie pokazuje jak to wygląda na rynku, a ten osobnik co tą alfą robił to tym samym sprzętem już od dawna lat a motto tej firmy to "zawstydzamy konkurencje"
    ja nie robię komunii i nie zamierzam. Zbyt "tłoczne" to wydarzenie, za dużo bohaterów, więc tak naprawdę nie ma żadnego bohatera.....

jedyna opcja dla mnie to komunia - reportaż jednego dziecka.

Masówka odpada.

Dopiero zaczyna Awatar mekii
    Miasto
    Dobczyce

Domyślnie

Jeśli chodzi o masówkę, to też nie chciałoby mi się użerać z tym wszystkim. Począwszy od proboszcza, który żeby Cię zasugerować musi mieć od Ciebie coś więcej od poprzednika, skończywszy na napierającym tłumie. Ale jeśli chodzi o indywidualny reportaż z komunii to czemu nie. W tym roku miałem jedno takie zlecenie, nie wchodziłem w paradę "profesjonalistom" i fociłem tylko z miejsc gości ( u nas w kościele jest obszar wyznaczony którego goście nie mogą przekraczać - profi pracują sobie na luzie) a i tak udało mi się zrobić kilka niezłych zdjęć. 70-200 i goście czasami sami się rozstępywali żebym mógł zrobić fotę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Cóż...
    Ja też przeganiam innych fotografów jak robię grupę.
    A to z prostego powodu. Jak ustawiam dzieci na ławeczkach, poprawiam
    świece żeby sobie twarzyczek nie zastawiały, poprawiam torebeczki dziewczynką
    żeby rączką nie ciągły za nie, bo wygląda to jak by ktoś przeciął je po skosie na pół.
    I jak w końcu mam już zrobić zdjęcie to nie mam jak nawet stanąć bo dwadzieścia osób stoi trzy metry od grupy skutecznie sobie przeszkadzając.
    O tym że krzyczą do swoich dzieci żeby spojrzały w ich obiektyw już nawet nie wspomnę.
    Pozwolę się wtrącić
    Jak robiłem komunię, to zazwyczaj grupowe były robione w " białym tyg".
    I nie było problemu z tłumem.
    ... ale to wszystko zależy pewnie od "skięcia" i parafii
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    Pozwolę się wtrącić
    Jak robiłem komunię, to zazwyczaj grupowe były robione w " białym tyg".
    I nie było problemu z tłumem.
    ... ale to wszystko zależy pewnie od "skięcia" i parafii
    W "białym tyg." dziewczynki już nie mają fryzurek takich jak w niedziele, a często się któreś nie odliczy przy dużej grupie, bo wyjazd, bo coś tam. Pamiętam jak pewnego razu burza zmoczyła dokumentnie dzieci zanim wprowadzono je do kościoła, to w tygodniu połowy nie było z powodu choroby. Ale czasem nie ma wyjścia i trzeba w tygodniu. Jeśli ksiądz tak zarządzi to rodzice raczej nie protestują.

Strona 22 z 22 PierwszyPierwszy ... 12202122

Uprawnienia umieszczania postów