Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 215

Wątek: Gorszy rok dla ślubokrętów ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

18 na cropie to nie jest waska , w zasadzie w sam raz na grupowke bym powiedzial

wyczytalem ze lampe mial , ale teraz widze ze wbudowana , wiec faktycznie bez szalenstw , zdjecia beda jakie beda

opisane sytuacja jest norma , chyba ze juz dawno przeszedlem do tego na porzadku dziennym wiec nie emocjonuje sie tym tak

btw pamietaj zeby trzymac sie watku ;]
    no comment...

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Cóż...
    Ja też przeganiam innych fotografów jak robię grupę.
    A to z prostego powodu. Jak ustawiam dzieci na ławeczkach, poprawiam
    świece żeby sobie twarzyczek nie zastawiały, poprawiam torebeczki dziewczynką
    żeby rączką nie ciągły za nie, bo wygląda to jak by ktoś przeciął je po skosie na pół.
    I jak w końcu mam już zrobić zdjęcie to nie mam jak nawet stanąć bo dwadzieścia osób stoi trzy metry od grupy skutecznie sobie przeszkadzając.
    O tym że krzyczą do swoich dzieci żeby spojrzały w ich obiektyw już nawet nie wspomnę.

Domyślnie

Ja wychodze z załoerzenia że jeśli jest ktoś wynajęty i robi to za kasę to nie należy mu przeszkadzać sprzęt to 20% udanego zdjęcia reszta to umiejętności fakt że mówienie że ktoś jest profi i posiada a300 to trochę kibelek . Może być tak że dzień wcześniej padłam mu migawka w A900 a ta 300 to tylko drugie body
    Miałem podobną sytuacje w rodzinie na Ślubie brata ciotecznego była panii fotograf sprzęt miała profi , przyszedł ktoś ze strony panny młodej z D7000 i kitem , cały czas jej zasłaniał i nawet w trakcie ceremonji podszedł do kapłana na słówko to jest dopiero jazda

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukasz5DmkI Zobacz posta
    Może być tak że dzień wcześniej padłam mu migawka w A900 a ta 300 to tylko drugie body
    Tia lampa i obiektywy też mu padły. Został się ino dyfuzor na wbudowaną i kit ;-)

A swoją drogą znajomy pokazał mi kilka zdjęć z komunii od pana fotografa. Pomimo użycia sprzętu pełno-klatkowego poziom zdjęć to zwykła amatorszczyzna. I nawet taki pstrykacz jak ja zjadł by tego pana nawet tą alfą 300. Zdjęcia sprzed kościoła były zrobione przy F/22 i ISO 400, do tego bałagan w kadrze, nawet na portretach w parku głębia ostrości była spora.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ja swoje grupy komunijne ( kiedyś tam bo teraz o komunie niech walczą młodsi ) ustawiałam na schodach przed kościołem. I to na najwyższych stopniach. I każdy mógł fotografować ile wlezie. Jak się zmęczyli to właziłem na drabinę i robiłem swoje. Pamiątkowe z księdzem ustawiałem pod słońce. I zawsze kierowałem się zasadą najpierw fotografuje rodzina potem ja. Moja przewaga polegała na tym, że zdjęcia komunijne były wywieszone na tablicy do sprzedania już na popołudniowej mszy.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony

Domyślnie

Najważniejsze, aby swoją ślubną galerię nazwać czymś w rodzaju "Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, Chrząszczyżewoszyce, powiat Łękołody - Photography". Następnie cza wykupić reklamę na forum CB, umieszczając coś takiego (właśnie z naszego forum): http://www.ewafoto.pl/.

No i sukces murowany.

Bywalec Awatar betinus
    Miasto
    Górny Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Ja swoje grupy komunijne (...) ustawiałam na schodach przed kościołem. (...) Jak się zmęczyli to właziłem na drabinę i robiłem swoje.
    Tak też kiedyś mieliśmy taką zabawę z grupówką na schodach, gdzie dodatkowo teren przed kościołem był z górki, więc aparat na statyw (baaardzo wysoki) + drabina dla fotografa, tylko że do tego jeszcze trzeba było przynajmniej dwoje ludzi z firmy, do pilnowania, żeby któryś z rodziców mnie nie zwalił z tej drabiny razem ze statywem, bo co mu tu fotograf bedzie zasłaniał... a czekać nie było czasu, bo proboszcz strasznie niecierpliwy....

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Cóż...
    Ja też przeganiam innych fotografów jak robię grupę.
    A to z prostego powodu. Jak ustawiam dzieci na ławeczkach, poprawiam
    świece żeby sobie twarzyczek nie zastawiały, poprawiam torebeczki dziewczynką
    żeby rączką nie ciągły za nie, bo wygląda to jak by ktoś przeciął je po skosie na pół.
    I jak w końcu mam już zrobić zdjęcie to nie mam jak nawet stanąć bo dwadzieścia osób stoi trzy metry od grupy skutecznie sobie przeszkadzając.
    O tym że krzyczą do swoich dzieci żeby spojrzały w ich obiektyw już nawet nie wspomnę.
    Właśnie w tym roku zapobiegawczo ja ustawiłem się już na pozycji z aparatem (żeby mieć skąd fotografować), a narzeczona ustawiała dzieciaki, tyle że nic to nie dawało, bo i tak co chwila były żale, że ta pani fotograf to złośliwie te dzieci zasłania (przypominam, ja stałem z aparatem, narzeczona tylko ustawiała !!!). A co do samych tłumów napierających, to pierwszą grupę fociłem na mniej więcej 35mm, a ostatnią już na niewiele ponad 24mm, bo niestety z kumplem kamerzystą nie byliśmy w stanie wygrać z napierającym tłumem. Nie pomogły nawet prośby i groźby księdza...
    Ostatnio edytowane przez betinus ; 31-05-2011 o 00:56
    sprzętu kupa... a chęci coraz mniej....

Bywalec Awatar darnok
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta

btw pamietaj zeby trzymac sie watku ;]
    .. a czy "ślubokręty" nie robią komunii ??

przedstawiona sytuacja dobitnie pokazuje jak to wygląda na rynku, a ten osobnik co tą alfą robił to tym samym sprzętem już od dawna lat a motto tej firmy to "zawstydzamy konkurencje"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

zdziwil bys sie ale sporo slubniakow nie robi komunii
    no comment...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja nie robię i nie zamierzam. Podobnie jak bierzmowań czy pogrzebów. No jakiś chrzest czasem wpadnie ale na tym koniec.

Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów