Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 215

Wątek: Gorszy rok dla ślubokrętów ?

Domyślnie

Sawek ma racje teray ludzie myślą że jak wyadja 3tyś na aparat to już jest rewelka i robić może wszystko ,a zapominają że to nie aparat robi zdjęcia tylko fotograf Ja z interesu pod własnym szyldem wycofałem się w zeszłym roku, znajomy zaproponował żebym robił z nim on kręci wideo a Ja robie zdjęcia,w dodatku jedo sprzętem rok jest gorszy napewno

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Istnieje przekonanie że fotografem ślubnym można zostać właściwie bez inwestycji. Bo cóż, sprzęt za trzy tysiaki i piracki program.
    I to bardzo silne przekonanie. Ludzie zresztą bardzo słabo odróżniają sprzęt profi od sprzętu amatorskiego - wystarczy, że wygląda jak lustrzanka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Istnieje przekonanie że fotografem ślubnym można zostać właściwie bez inwestycji. Bo cóż, sprzęt za trzy tysiaki i piracki program.
    hehe 5DmkI uzywke mozna kupic za troche ponad 3000 pln
    http://allegro.pl/canon-eos-5d-mark-i-i1587441379.html
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Ja już nie pierwszy raz piszę na temat cen foto ślubnej i nie pierwszy raz dziwie się, że ktoś kto bierze 3k czy więcej ma problem z tym, że są tacy co biorą pińcet. Po raz kolejny powtarzam, że nikt kto daje pińcet za ślub i tak nigdy nie byłby klientem tych co biorą 3k.

W czym problem. Rynek wszystko weryfikuje. Jest fotograf za pińcet i jest za 3k. Żaden z nich ze sobą nie konkuruje, bo niby jak.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Gdyby nie było tych, co biorą pińcet, to by młodzi musieli brać tych, co biorą 3k.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Bzdura.
    To by część nie brała nikogo - tylko ciocia, wujek itp.

Domyślnie

Racja MC_ mój znajomy fotograf usłyszał od młodych"wie Pan , nam zależy żeby był Pan bo jak to ślub beż fotografa" a rodzinni pstrykacze są najgorszą zarazą (jeśli nie umieją się zachować)

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Część. A część by wzięła droższego. Choć porównywanie 500zł i 3000zł to skrajny przykład. Ale jeśli ktoś bierze 1500, to ktoś biorący 800 może już być problemem.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale są i tacy co nie wezmą ani za 500 ani za 5000zł. Ale są tacy co uważają, że fotograf jest częścią ślubnego folkloru taką jak orkiestra, białe gołębie, monety uwalone w ryżu pod kościołem czy pijące pantofle. Skoro tak to chyba lepszy ten za 500?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Część. A część by wzięła droższego. Choć porównywanie 500zł i 3000zł to skrajny przykład. Ale jeśli ktoś bierze 1500, to ktoś biorący 800 może już być problemem.
    Dokładnie, ci co biorą nędzny grosz są zagrożeniem dla średniej półki, która moim zdaniem plasuje się w większych miastach w przedziale 1,5-2k. Jak ktoś bierze 1k to już zaczyna się odbieranie chleba. Tylko z drugiej strony jak ktoś się cały czas rozwija to z półki na kolejną półkę z czasem przeskoczy.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 6 z 22 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów