Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: 70-200 - Bolączka funduszy!

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a jeszcze lepszym dozbieranie na canona f2.8 ze stabilizacja... pytanie jest o dwa konkretne modele.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rosicky Zobacz posta
    a jeszcze lepszym dozbieranie na canona f2.8 ze stabilizacja... pytanie jest o dwa konkretne modele.
    A po co stabilizacja ? To jest szkło typowo sportowe a tam stabilizacja jest najmniej potrzebna...
    / Canon /

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    trothlik,
    napisz jeszcze, jak duże powiększenia robisz u tego "magika", bo jak 10x15, to różnicy miedzy kitem a elką nie zauważysz. Poza tym wszystkie kolorystyczne walory L w dużej części znikną na negatywie (i papierze); co innego na slajdach i cyfrze. Za dużo zdjęć zrobiłlem analogami, żeby wierzyć w takie tezy.
    I jeszcze: nie mam nic do fotografii analogowej, każdy wybiera technikę, jaka mu odpowiada. Jeszcze do niedawna wywływałem cz.-białe filmy (także 6x6) i własnoręcznie je powiększałem do sporych formatów.
    Z tego co wiem to L to nie tylko jakość zdjęć. Zgadzam się po części z tobą że róznica może umknąć. Poza tym kliszakiem nie robie tak często fotek jak cyfrą.
    A co do własnoręcznego wołania to może kiedyś do tego dorosnę.

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    A po co stabilizacja ? To jest szkło typowo sportowe a tam stabilizacja jest najmniej potrzebna...
    Zależy do czego to szkło będziesz używać...nie ma obowiązku robienia tylko zdjęć sportowych.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Bywalec Awatar bernard78
    Miasto
    Łask

Domyślnie

kup canona
    sigma aberuje
    miałem
    Canon 7D mk II + TAMRON 17-50 2.8 VC + C24-105 4 L IS + C70-200 2.8LIS + SIGMA 100-300/4 DG + SIGMA 50/1.4 EX DG + 50/1.8II + SIGMA x1.4 APO + Manfrotto 055XPROB + Manfrotto 804RC2
    SZUKAJKA Canon-Board

Uprawnienia umieszczania postów