Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Photoshop - zacinanie sie

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

hmmm...ja mam 8Gb RAMu i też czasami mi sie muli... ale nigdy nie wiesza. Zwłaszcza kiedy pracuję z filtrami na wielu warstwach z pełnym wymiarem zdjęcia. Wprawdzie wstępnie obrabiam zdjęcie w LR i eksportuje jako TIFFa, ale to chyba bez znaczenia czy Bridge czy LR?

Dopiero zaczyna Awatar lukadegroot2
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    hmmm...ja mam 8Gb RAMu i też czasami mi sie muli... ale nigdy nie wiesza. Zwłaszcza kiedy pracuję z filtrami na wielu warstwach z pełnym wymiarem zdjęcia. Wprawdzie wstępnie obrabiam zdjęcie w LR i eksportuje jako TIFFa, ale to chyba bez znaczenia czy Bridge czy LR?
    nie wiem, bo nie mam LR, ale wlasnie skonczylem prace nad jednym zdjeciem (praca na akcji - korygowanie ustawien) zapisalem Tiffa i otworzylen z Bridga kolejne w ACR po czym zastosowalem komende "Otworz obraz" i sie zacial, pojawil sie tylko ten czarny pasek i trzeba bylo PS zamknąć/
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    zauważyłem, że jak otwieram z Bridga plik TIFF to PS sie nie wiesza, a wieszanie czesto nastepuje po wyslaniu z ACR pliku do PS. Oczywiście po zamknieciu PS i ponownym wysłaniu tego samego zdjecia z ACR do PS wszystko ok.. do kolejnego zawieszenia ;-(
    Ostatnio edytowane przez lukadegroot2 ; 25-03-2011 o 21:41 Powód: Automerged Doublepost
    30D 17-40 50 85

Domyślnie

tylko mówiąc szczerze nie znamy dokładnie objawów zwiechy. Czy wiesza się na amen tzn. kursor się nie rusza, nie reaguje na ctrl+alt+del i dioda HDD nie żyje czy np. mycha działa, dioda HDD mruga intensywnie lub świeci a nie reaguje na komendy? Bo w zależności od objawów wiele przyczyn może wpływać na zwiechę, od zasyfionej windy po uszkodzoną kość ramu i mało wydajny zasilacz włącznie...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta
    tylko mówiąc szczerze nie znamy dokładnie objawów zwiechy. Czy wiesza się na amen tzn. kursor się nie rusza, nie reaguje na ctrl+alt+del i dioda HDD nie żyje czy np. mycha działa, dioda HDD mruga intensywnie lub świeci a nie reaguje na komendy? Bo w zależności od objawów wiele przyczyn może wpływać na zwiechę, od zasyfionej windy po uszkodzoną kość ramu i mało wydajny zasilacz włącznie...

Kursor sie rusza, ale na aktywnym oknie PS'a zamiast kursora jest "obracajace sie koleczko". inne aplikacje tzn. internet, pliki word, czy Bridge dzialaja normalnie - tylko PS'a nie ma, trzeba go wylaczyc, w okniePS'a w gornym prawym rogu jest aktywny standardowy czerwony "X" ktorym mozna go normalnie zamknac - zeby ponownie wlaczyc;-) wrrr...
    Zaczelo mi sie tak dziac pare dni temu po sciagnieciu kilku akcji ze strony DeviantArt, moze przez to?
    30D 17-40 50 85

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukadegroot2 Zobacz posta
    ...
    Zaczelo mi sie tak dziac pare dni temu po sciagnieciu kilku akcji ze strony DeviantArt, moze przez to?
    Nie ma to jak pełna informacja :-) No a wywalić tej podejrzanej akcji nie można? To się zwiesza jak wykonuje tą akcję czy tak sobie? Są takie filtry, których wykonywanie trwa i 2-3 minuty. Może po prostu wystarczy poczekać.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

1. ta akcja miala 7 do 9 warstw dopasowan (podstawawowe warstwy i zmiana krycia), wiec w mgnieniu oka sie wczytywala, nie powodowala zadnych mulen itp.

2. wywalilem wszystkie te akcje - problem pozostal.

3. taki pamietam, ze wgranie tych (nie moich) akcji zbieglo sie z wystepowaniem tego problemu. Akcje won ;-) problem nie won ;-(
    30D 17-40 50 85

Uprawnienia umieszczania postów