Strona 27 z 57 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 564

Wątek: Budujemy zestaw studyjno-plenerowy

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dwóch kumpli modowców, co rangera z dwoma tysiąc czy 1200 Ws zamienili na systemówki (pamiętam jak na jednym plenerze wszyscy gonili z miejsca w miejce z modelkami i kilkoma systemówkami, a oni stali i praktycznie się nie przemieszczali lecz jak przypier...łem przez przypadek swoimi skyportami i ich lampami to tło z niebem nożem wycięte i smoliste czernie za nią ), bo mobilność ich zdominowała i kolesie zaczęli mieć dość dźwigania sprzętu. Z resztą poproszę by się tu udzielili... a może zmienią zdanie??
    ich strona: http://www.manufakturafotografii.pl

Początki nałogu Awatar Adso
    Miasto
    Skoczów, Bielsko-Biała, Cieszyn

Domyślnie

8 kg...tyle waży generator RANGER RX SPEED 1100Ws... więc to chyba krasnale były jeśli nie mogli tego przenieść... poza tym, nie wiem dlaczego wszyscy chca robić sesję na wyścigi... wiecie, pytam bo nigdy sesji nie robiłem więc kiedy już zacznę nie chciałbym wyjść na matołka, który chce zrobić modelce dobre zdjęcie a nie gonić z nią z miejca w miejsce.

P.S. Przypomniał mi się dowcip z robotnikami, którzy po budowie biegali z pustymi taczkami....tak zasuwali, że nie mieli czasu zeby je załadować

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Adso, pomysły się kłębią we łbie, modele, para rozgrzana, a ja co chwilę myślę o tym jak lampy przenieść i mordujemy się z tym i forma zabija treść. Poza tym podźwigasz to wszystko (8kg RANGER a gdzie reszta...?? )kilka razy w tygodniu, a jeszcze jak przypadkiem trafisz na leniwego szerpa to total kicha...

Miasto

Domyślnie

reszta jest milczeniem, książę... musisz mi wybaczyć, Marku...ja to wszystko piszę z pozycji kogoś kto jak chce to zrobi a jak nie chce to nie musi..faktycznie gdybym to musiał robic kilka razy w tygodniu to może nie sprawiałoby mi to takiej frajdy... poza tym nie lubię biegać, nawet jeśli nic nie noszę...wystarczy, że siebie muszę przenieść
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    niemniej Ranger RX to piekny sprzęt... i drogi jak nieszczęscie... ostatnio dystrybutor oferował mi grenerator, 2 główki, jakieś tam inne duperele za 12k.... gratis dodawał dwa statywy Manfrotto po cirka 400/szt do główek... strasznie się podjarałem i w takim stanie trwałem do momentu kiedy nie włozyłem ręki do kieszeni...
    Ostatnio edytowane przez Adso ; 18-03-2011 o 22:26 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    faktycznie gdybym to musiał robic kilka razy w tygodniu to może nie sprawiałoby mi to takiej frajdy
    otóż dążymy do tego żeby mimo gonienia ze sprzętem kilka razy w tygodniu sprawiało to dalej frajdę, a uwierz mi gonić trzeba, by wszyscy nie "wystygli" razem z tobą;-)

Uzależniony

Domyślnie

pamietajmy też że w samolotach obowiązuja limity wagowe takie jak obowiązują. a w tańszych liniach i ofertach promocyjnych to już wogóle masakra wagowa jest. w tym wypadku ranger wogóle nie wchodzi w grę. abo systemówki ..... albo quadra

Miasto

Domyślnie

co Wy macie z tymi samolotami?...czy na każdy plener samolotem latasz?... ja to sie moge co najwyzej zastanawiać czy mnie do autobusu wpuszczą... z tego co wiem to nie ma tak ostrych limitów wagowych

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Padla mi dzis druga bowensowa 750tka. W ten sam sposob co pierwsza. tyle ze ok rok pozniej. Nosz grrrrrrrrrr, a juz mialem kupowac generatorek bowensa.

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pe.en.de Zobacz posta
    Wrzacając do tematu czyli - budowania zestawu.
    Chciałbym rozpocząć budowę swego zestawu od lamp którymi można osiągnąć efekt ostrego słońca.
    Wlasnie wcielo mi link z opisem softboxow z dodatkowym zlotym kolnierzem, ktore maja dawac efekt mocnego slonca. Oczywiscie mozna standartowym sprzetem - tutaj zdjecia i opis
    Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    Padla mi dzis druga bowensowa 750tka. W ten sam sposob co pierwsza. tyle ze ok rok pozniej. Nosz grrrrrrrrrr, a juz mialem kupowac generatorek bowensa.
    A w ktorym watku jest opisana awaria pierwszej 750, bo ciekawi mnie na co zeszla ta lampa, a wszystkiego z marca 2010 przejrzec nie sposob.
    Cytat Zamieszczone przez Adso Zobacz posta
    co Wy macie z tymi samolotami?...czy na każdy plener samolotem latasz?
    No i jeszcze zostaje problem czym blyskac w lodziach podwodnych !!!
    Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    Adso, pomysły się kłębią we łbie, modele, para rozgrzana, a ja co chwilę myślę o tym jak lampy przenieść i mordujemy się z tym i forma zabija treść. Poza tym podźwigasz to wszystko (8kg RANGER a gdzie reszta...?? )kilka razy w tygodniu, a jeszcze jak przypadkiem trafisz na leniwego szerpa to total kicha...
    A moze rozwiazaniem bedzie wozek akumulatorowy ? Od razu rozwiaze sie kwestia zasilania.
    Ostatnio edytowane przez grzegorzki ; 21-03-2011 o 09:19 Powód: Automerged Doublepost
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzegorzki Zobacz posta
    A w ktorym watku jest opisana awaria pierwszej 750, bo ciekawi mnie na co zeszla ta lampa, a wszystkiego z marca 2010 przejrzec nie sposob.
    Lampa po wlaczeniu przy ustawionej mocy na 3 lub wiecej laduje sie by po krotszej lub dluzszej chwili stracic ladunek i znow sie zaczac ladowac. Czasem to ladowanie trwa ulamek sek. a czasem kilka sek. totalnej zwiechy. Dobrze ze jeszcze na gwarancji...

Strona 27 z 57 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów