Strona 3 z 17 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 161

Wątek: Wybór analoga

Coś już napisał Awatar goran

Domyślnie

olek.tbg: miałem podobny dylemacik. Wybrałem eos 33 + bp-300 i jestem bardzo zadowolony. polecam
    7D, 5D2, 16-35, 35, 50, 85, 135, 70-200

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Koledzy EOS 3 to najbardziej wypasiony Canon analogowy. Jako ciekawostke podam ze ma multi spot pomiar swiala. I jak juz pewnie niektorzy wiedza to jesli wyjdzie EOS 3 w wersji cyfra to znaczy ze Canon zamierza zmienic cos drastycznego w swojej ofercie. Nowe mocowanie, inne mocowanie itd. Dla przypomnienia F1 i T90 to te znane scenariusze gdzie firma Canon daje klientom w jednym body wszystko co potrafi. EOS 3 na lepszy AF niz Canon 1V i to sam Canon podaje takie info....
    Po EOS-ie 3 Canon żadnego mocowania nie zmienił więc przykład nie bardzo. Testowali raczej na puszce nieprofi wielopunktowy AF. Mogli sobie pozwolić na takie zabawy, bo konkurencja leżała i kwiczała. Teraz jest zupełnie inaczej i ja bym się takich analogii nie doszukiwał.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Dzięki za odpowiedzi
    Niestety, narazie kupno analogu muszę odłożyć - pieniądze poszły na grip do 500d
    Ale dalej z ciekawością będe czytał temat

Domyślnie

Najlepszy stosunek jakość - cena z jednocyfrowych analogowych lustrzanek canona ma EOS 5 znany tez pod nazwą A2 oraz A2E.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po EOS-ie 3 Canon żadnego mocowania nie zmienił więc przykład nie bardzo. Testowali raczej na puszce nieprofi wielopunktowy AF. Mogli sobie pozwolić na takie zabawy, bo konkurencja leżała i kwiczała. Teraz jest zupełnie inaczej i ja bym się takich analogii nie doszukiwał.
    Weszlo D30 i zaprzestali rozwijac analoga
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Weszlo D30 i zaprzestali rozwijac analoga
    No ale pisałeś że: "....to znaczy ze Canon zamierza zmienic cos drastycznego w swojej ofercie. Nowe mocowanie, inne mocowanie itd." i do tego się odniosłem. Cyfra weszła, bo był to znak czasu. Zmiany mocowania ani żadnych drastycznych zmian nie było.

Canon jak dotąd wykonał raz niezwykle drastyczny ruch w 1986 roku ale okoliczności tego były dość specyficzne. Po pierwsze wcześniej miotali się dość ostro w temacie systemu jak zresztą wielu producentów (w związku z wejściem AF-a) - mieli kilka bardzo udanych konstrukcji jak T90 - wybiegających przed epokę ale też wpadki jak T80. Do tego zaczęli sprzedawać w segmencie entry level na tyle dużo, że zdetronizowali dotychczasowego lidera Minoltę i stali się liderem rynku, jednak w segmencie pro byli daleko z tyłu. Nikon był wtedy bezapelacyjnie numerem jeden, a potem długo długo nic i cała reszta. Zmiana mocowania otwierająca zupełnie nowe możliwości była jak najbardziej wskazana, a równocześnie dość bezpieczna rynkowo. Na rynku pro było niewiele do stracenia, bo i tak się nie liczyli, a amatorzy z kolei nie mieli wielu szkieł, bo przeciętny kowalski nie kupuje na ogół ich zbyt dużo. Jedyny problem to byli tzw. entuzjaści no ale tych najwięcej było i tak u konkurencji, a Ci systemowi - no cóż musieli sobie jakoś radzić . Dlatego podjęli tę decyzję, która okazała się zresztą strzałem w dziesiątkę, bo pozwoliła stać się niekwestionowanym liderem rynku na dwie dekady i to praktycznie w każdym segmencie. Teraz jest zupełnie inna sytuacja i ja bym się nie spodziewał żadnych drastycznych posunięć.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 22-02-2011 o 22:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

witam

kilka osób wypowiadało się tutaj o eosie 3 więc mam pytanie może tutaj zapytam, zresztą myślę że do innych eosów też to powinno się odnosić .

Mianowicie w aparacie jest film, zrobionych zostało 9 klatek na baterii raptem drugi lub trzeci film dopiero zaczął zostać robiony wszystko było ok z baterią do czasu kiedy została wyjęta i włożona ponownie .

I tutaj moje pytanie czy to przypadek, czy może to mieć związek z wyjmowaniem baterii w trakcie użytkowania nowego filmu ?

Po włożeniu ponownym baterii aparat już nic nie reagował, po jakimś czasie zaczęło się świecić bc i tak to wygląda

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    witam

kilka osób wypowiadało się tutaj o eosie 3 więc mam pytanie może tutaj zapytam, zresztą myślę że do innych eosów też to powinno się odnosić .

Mianowicie w aparacie jest film, zrobionych zostało 9 klatek na baterii raptem drugi lub trzeci film dopiero zaczął zostać robiony wszystko było ok z baterią do czasu kiedy została wyjęta i włożona ponownie .

I tutaj moje pytanie czy to przypadek, czy może to mieć związek z wyjmowaniem baterii w trakcie użytkowania nowego filmu ?

Po włożeniu ponownym baterii aparat już nic nie reagował, po jakimś czasie zaczęło się świecić bc i tak to wygląda
    Nie jestem w stanie połowy zrozumieć. Padła ci bateria, albo może styki coś nie łączą. Możesz spróbować przeczyścić styki na baterii, albo na tym uchwycie gdzie bateria wchodzi, jak nie to spróbuj zdobyć inną baterie i sprawdzić czy działa.
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Bywalec
    Miasto
    stolyca

Domyślnie

po prostu aparat funkcjonował, niestety ostatnnio nie ale całkiem niedawno sprawdzałem poziom baterii było ok, a po wyjęciu i włożeniu tej samej baterii poziomej jej działanie się skończyło dla tego zapytałem czy to zbieg okoliczności czy mogą być jakies przyczyny

Styki czyściłem, nic to nie zmieniło, ale będę jeszcze dziś miał nową baterią to sprawdzę .

pozdrawiam

Bywalec Awatar suluf
    Miasto
    > :Wieś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bandit Zobacz posta
    tej samej baterii poziomej
    Co to jest bateria pozioma ?
    Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

Strona 3 z 17 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów