Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Zasilacze plenerowe Tronix

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    Dzygit-Dublin wielkie dzięki, fakt sprzęt muzyczny jest podłączany przez takie wtyki. Dla innych link do tego wtyku (na 99%):

http://www.konsbud-audio.pl/index.ph...product_id=274

Na alledrogo chodzi po 23 zł.. i pomyśleć ile ludzie zarabiają na takich głupotach ;]
    Wiesz to zależy jak do tego podchodzisz. Jeśli od takiej "głupoty" zależy Twój zarobek, dobre imię, stracone nerwy etc. to nigdy nie kupisz podróbki. Ja miałem trochę kabli z takimi końcówkami ale po złych doświadczeniach (potrafi się rozlecieć albo zaklinować w gnieździe) kupuję wyłącznie oryginały Neutrika.
    Dodatkowego "smaku" nabiera to w przypadku złączy powercon gdzie płyną niemałe prądy przy sporych napięciach.
    Mam nadzieję że mi wybaczycie ten offtop - to takie moje zawodowe skrzywienie .

Te złącza tu pokazane (speacon) można kupić w wersji od dwu do ośmio-polowych - podstawowe (dwupinowe) nawet oryginały nie są tak drogie więc chyba warto IMHO kupić firmowe. Przy tym należy pamiętać że te złącza były projektowane raczej na niezbyt duże napięcia (rzędu 70V) i spore natężenia (kilka, kilkanaście amper). Parametry złącza powercon trochę się różnią głównie to większe napięcie znamionowe (400v), no i są one solidniejsze i lepiej uszczelnione. Pamiętać też należy, że jest ich kilka niezamiennych typów.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-01-2011 o 04:46
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów