Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
Zdjęć nie oglądam, bo wychodzę z założenia, że to co zobaczyłem zaczyna tkwić w mojej głowie i przy najbliższej okazji zostanie odtworzone, przez co popełnię jakiśtam plagiat. Ludzie, którym nie wpojono utartych zasad i przekonań są skłonni do większej kreatywności.
Ciekawe. To jak to jest, że w skali kreatywności od 0 do 100, Ty masz coś koło -200? Wg Twojej teorii powinieneś być nieźle do przodu. Twoje "założenie" jest całkowicie błędne, a na dowód wystarczy oglądnąć Twoje zdjęcia ;-)

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
Może nie bezpośrednie nawiązanie do tej wypowiedzi, ale stwierdziłem, że warte do zasygnalizowania/rozważenia : seria zdjęć zaprezentowana jedno pod/obok drugiego nie jest dla mnie aż tak bardzo spójna i zobowiązana do pasowania do siebie jak zdjęcia wyświetlane jedno PO drugim (fotokast). Ponad tym wszystkim stoi film, w którym mamy o wiele bogatszy zbiór narzędzi do kreowania przekazu i tam poza pasowaniem kadrów musi także pasować tempo, kierunek prowadzenia kadru, dźwięk i wiele innych. Dlatego też najbardziej lubię film, bo jest większym wyzwaniem i jak zrobiony dobrze, to cieszy bardziej.
Jedno pod drugim, a fotokast to rzeczywiście dwie różne rzeczy. Ale i jedno i drugie musi być TAK SAMO spójne. Nie wyznaczaj nowych granic tego co jak powinno być, skoro wszyscy uważają inaczej, proszę ;-)

A co do filmów, są tak samo trudne. Więcej jest aspektów technicznych (czyli tego co lubisz), a mniej niestety artyzmu, kreatywności, sztuki (ale o tym nie masz pojęcia o czym sam głosisz). Tak więc powodzenia w filmówce, rozumiem że i forum zmieniasz?